Ελεύθερος, σε σπίτι φρουρούμενος, ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

0

Ελεύθερος αλλά, υπό αυστηρή φρούρηση ωστόσο, κυκλοφορεί πια ο ένας από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφθασαν στη χώρα μας την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016. 
Σήμερα το πρωί δόθηκαν στον Τούρκο αξιωματικό, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, τα χαρτιά του και πέρασε τις πύλες του αστυνομικού τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού όπου κρατείτο μέχρι σήμερα, με προορισμό σπίτι σε άγνωστη τοποθεσία. 
Ο εν λόγω αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του ΣτΕ στις 19 Απριλίου και μέχρι την τελική κρίση του ίδιου δικαστηρίου για τη χορήγηση ασύλου. 
Να σημειωθεί ότι στον Τούρκο αξιωματικό δεν θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.
Επιπλέον, το δικαστήριο επισημαίνει ότι οφείλει το Δημόσιο να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου αξιωματικού
Κόκκινος συναγερμός στο Μαξίμου
Εν τω μεταξύ, από τη στιγμή που το ΣτΕ έλαβε την απόφαση να αφήσει ελεύθερο τον Τούρκο αξιωματικό, στο Μαξίμου, στο υπ. Προστασίας του Πολίτη, στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και στην ΕΥΠ σήμανε «κόκκινος συναγερμός», λόγω του ότι ενδεχομένως πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ   θα επιχειρήσουν να τον απαγάγουν, κάτι που θα δημιουργήσει απρόβλεπτες επιπλοκές στις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Share.

Comments are closed.