Η Γαλλία δεν θα νοικιάσει φρεγάτες στην Ελλάδα!!!

0

Ερωτήματα προκαλούν δημοσιεύματα σε γαλλικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί (Florence Parly) διαψεύδει ότι η Γαλλία θα μισθώσει το καλοκαίρι δύο φρεγάτες τύπου FREMM στην Ελλάδα.
Η ιστοσελίδα Mer et Marin, που ειδικεύεται σε θέματα Ναυτικού, αναφέρει ότι η Γαλλίδα υπουργός έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραχώρησης των δύο φρεγατών -αν και μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας- καθώς εκτιμάται ότι με την παραχώρηση των φρεγατών θα αποδυναμωνόταν η επιχειρησιακή επάρκεια του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.
Επίσης σύμφωνα με την εφημερίδα La Tribune και το τρίτο δίκτυο της γαλλικής τηλεόρασης France 3, δεν τίθεται, σύμφωνα με τη Γαλλίδα υπουργό, θέμα χρονομίσθωσης για δύο γαλλικές φρεγάτες.
Μάλιστα η La Τribune μιλά για παρανοήση μεταξύ Παρισιού και Αθήνας, σημειώνοντας: «Η Ελλάδα ανακοινώνει ότι θα νοικιάσει αυτό το καλοκαίρι για πέντε χρόνια δύο φρεγάτες από τη Γαλλία. Στηρίζεται σε τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν. Από την πλευρά της η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι “δεν υπάρχει είδηση, αν και φυσικά είμαστε διαθέσιμοι στους Έλληνες φίλους μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμα πιο στενά”. Διευκρινίζεται ότι η Γαλλία δεν έχει αναλάβει δέσμευση χρηματοδοτικής μίσθωσης. Ειδικά επειδή το Πολεμικό Ναυτικό δεν φαίνεται να έχει την ικανότητα να δανείσει δύο φρεγάτες στην Ελλάδα».

Δεν τέθηκε το θέμα στο χθεσινό ΚΥΣΕΑ
Να σημειωθεί ότι χθες συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με αντικείμενο την αμυντική θωράκιση της χώρας, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων. Ωστόσο, προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνεδρίαση, γνωστοποιώντας τα όσα συζητήθηκαν στο ΚΥΣΕΑ, δεν υπήρχε αναφορά στις γαλλικές φρεγάτες. Αναφερόταν μόνο ότι συζητήθηκαν «διεξοδικά οι τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το θέμα της αναβάθμισης των F-16». Ωστόσο δεν αναφέρει ότι ελήφθη απόφαση. Αντιθέτως, τονίζεται ότι «αποφασίστηκε η ενεργοποίηση υποπρογράμματος για την υποστήριξη των αεροσκαφών C-27».

  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο του δημοσιογράφου Vincent Groizeleau της ιστοσελίδα Mer et Marin, που ειδικεύεται σε θέματα Ναυτικού με θέμα «Paris ne louera pas de frégates à Athènes», στα γαλλικά, πατώντας ΕΔΩ
  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο του δημοσιογράφου Michel Cabirol της γαλλικής εφημερίδας Tribune με θέμα «Frégates : imbroglio abracadabrantesque entre la France et la Grèce», στα γαλλικά, πατώντας ΕΔΩ
  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο της δημοσιογράφου Catherine Lioult του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου ης γαλλικής France 3 με θέμα «Toulon : Florence Parly, ministre des armées, sur une frégate qui a participé aux frappes en Syrie», στα γαλλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.