Σταμάτησαν να πετούν πολιτικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Συρίας

0

Η έκρυθμη κατάσταση στη Συρία και ο φόβος για χτύπημα των ΗΠΑ κατά των δυνάμεων του Άσαντ, άλλαξε και το χάρτη των αεροπορικών πτήσεων στην περιοχή.
Σύμφωνα με το flightradar24 πάνω από τον εναέριο χώρο Συρίας δεν πετάει κανένα αεροσκάφος. Οι αεροπορικές εταιρείες, τα αεροσκάφη των οποίων περνούν από τη Συρία, έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους και ακολουθούν άλλες διαδρομές, υπό τον φόβο επίθεσης. Ο εναέριος κυκλοφοριακός φόρτος έχει μεταφερθεί στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ, όπως φαίνεται χαρακτηριστική στη φωτογραφία.
Εξάλλου και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) προειδοποίησε την Τρίτη τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.
Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέροςεδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.
«Χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας», τόνισε ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Share.

Comments are closed.