Διαχρονικό μήνυμα της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων: Το ισχυρότερο όπλο των Ελλήνων είναι η Ψυχή και η Ελπίδα [Βίντεο & Φωτο]

0

Με την Αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη ολοκληρώθηκαν πριν λίγο οι εκδηλώσεις και η τελετή στον Κήπο των Ηρώων, για τα 192 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Προηγήθηκε  επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από την Ελληνική Κυβέρνηση, Βουλή των Ελλήνων, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Πρόεδρο ΚΕΔΕ, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Δήμο Μόρφου ως τιμώμενο αδελφοποιημένο Δήμο και Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ενώ εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων εκπροσώπησαν ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντ/γος Κων/νος Βασιλειάδης και ο Διοικητής ΔΙΚΕ Υπ/γος Γεώργιος Μπουζάκης.
Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην διαχρονικότητα των μηνυμάτων της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων, αλλά την σημασία τους στην δημιουργία συνθηκών ενότητας και ομοψυχίας των σημερινών Ελλήνων.

Παρόμοια άρθρα

Δείτε βίντεο για την εκδήλωση από την ιστοσελίδα onairnews.gr

(Η συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχαία Καλυδώνα» με την οποία είχαμε την τιμή να συμμετάσχουμε κι εμείς ξεκινά από το σημείο 1:58:22 και τελειώνει στο σημείο 1:59:17)

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το fourtounis.gr

Share.

Comments are closed.