Απορρίφθηκε η ένσταση κατά της προφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών

0

Τελικά παραμένουν υπό κράτηση μέχρι νεοτέρας οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς απορρίφθηκε η ένσταση που κατατέθηκε κατά της απόφασης για διατήρηση της προφυλάκισης τους στις Φυλακές Αδριανούπολης, όπως μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
Ειδικότερα, το 1ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως, στο οποίο είχαν προσφύγει οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών,, αποφάνθηκε σήμερα ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την ένσταση, αφού την απόφαση είχε λάβει το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως στο οποίο και παρέπεμψε την αίτηση.
Με τη σειρά του, το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως επιλήφθηκε άμεσα της ένστασης, την οποία και απέρριψε με την ίδια αιτιολογία, που είχε λάβει προχθές. Με αυτή την απόφαση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι, περιμένοντας την κατάθεση του κατηγορητηρίου ούτως ώστε ο δικαστής να ορίσει δικάσιμο για την υπόθεσή τους.
Σύμφωνα με το Anadolu, οι δικαστές επανέλαβαν την εκτίμηση ότι υπάρχουν ισχυρά στοιχεία για το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει αδίκημα για το οποίο η ποινή μπορεί να είναι έως και πέντε χρόνια, ενώ εφόσον δεν διαθέτουν κατοικία στην Τουρκία υπάρχει κίνδυνος να διαφύγουν εφόσον αποφυλακιστούν.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είχαν υποβάλει ένσταση κατά της αρνητικής απόφασης της τουρκικής Δικαιοσύνης στο νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για 28η μέρα πλέον στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Στην πρώτη απόφαση, ο δικαστής που εξέτασε το αίτημα είχε αποφασίσει να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό ότι «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία – ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται».

  • Διαβάστε το ρεπορτάζ του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας ANADOLU με τίτλο «Sınırı geçen 2 Yunan askerin tutukluluğuna itiraza ret» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ αλλά και του
  • τούρκικου εθνικού κανελιού τηλεοπτικών ειδήσεωνNTV με τον τίτλο «Sınırı geçen Yunan askerlerinin tutukluluğuna itiraza ret» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.