Αναμενόμενη αντίδραση Ερντογάν: Θέτει εμμέσως θέμα ανταλλαγής των 2 Ελλήνων με τους 8 Τούρκους

0

Την υπόθεση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης με αυτή των 8 Τούρκων αξιωματικών που δεν εκδίδει η Ελλάδα στην Τουρκία συνέδεσε ευθέως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέτοντας εμμέσως θέμα ανταλλαγής. 
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Hurriyet, ο κ. Ερντογάν, μιλώντας με δημοσιογράφους χθες, κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από τη Βάρνα της Βουλγαρίας στην Άγκυρα, κοινοποίησε τις σκέψεις του για το πώς βλέπει και αντιμετωπίζει την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 
«Μιλήσαμε (σ.σ.: με τους Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ) και για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν γιατί πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν σε στρατιωτική μας περιοχή. Τους εξήγησα πως το θέμα είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και πως οι οικογένειες και οι υπάλληλοι του προξενείου μπορούν και τους επισκέπτονται. Μου είπαν “εσείς είστε μεγάλη χώρα, μεγάλος πρόεδρος, φροντίστε να αποφυλακιστούν οι δύο στρατιώτες“», είπε αρχικά ο Ερντογάν.
Και συνέχισε: «Τους είπα πως δεν είμαι μεγαλύτερος από τη Δικαιοσύνη. Το θέμα είναι σε φάση εκδίκασης. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση που θα πάρουν τα όργανα της Δικαιοσύνης. Βέβαια, τους εξήγησα ότι δεν είναι δίκαιο πως αυτοί που ασχολούνται τόσο για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς να μην έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών, που ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα στην Τουρκία και μετά διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια, εμείς δεν συσχετίζουμε τα δύο θέματα. Όμως αυτοί που έκαναν πραξικόπημα στη χώρα μας βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα. Δεν μας τους έδωσαν, αν και τους το ζητήσαμε. Αυτοί που δεν μίλησαν καθόλου για το θέμα αυτό, τώρα μιλούν για την ανάγκη άμεσης αποφυλάκισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών». 

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Hande Firat της τούρκικης εφημερίδας Hurriyet με τίτλο «AB’ye: Kararı yargı verecek» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.