Anadolu: Με φυλάκιση 5 ετών απειλούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

0

Ένσταση επί της αρνητικής απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για 27 ημέρες προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, αναμένεται να καταθέσουν αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συνήγοροί τους.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν προφυλακισμένοι, μέχρι νεωτέρας, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, καθώς ο Τούρκος εισαγγελέας απέρριψε το νέο αίτημα για υπό όρους αποφυλάκισή τους, κάνοντας λόγο για «ύποπτα στοιχεία που έχουν βρεθεί» και ακόμα εξετάζονται.
Συγκεκριμένα, ο δικαστής που εξέτασε το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό ότι «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία – ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται».
Επιπλέον, με βάση το σκεπτικό, όπως δημοσιεύθηκε στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο δικαστής επικαλείται το γεγονός ότι «δεν διαθέτουν διεύθυνση διαμονής στην Τουρκία», ακόμη ότι «υφίσταται η σκέψη ότι μπορεί να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι». Στους λόγους απόρριψης της άρσης προφυλάκισης συμπεριλαμβάνεται και το ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, αλλά και ο τρόπος που αυτή έγινε.
Μάλιστα, το πρακτορείο Anadolu κάνει λόγο για δικαστικές πηγές που επισημαίνουν ότι «το μέτρο προφυλάκισης είναι σε λογικό πλαίσιο αν ληφθεί υπόψη ότι η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινή είναι 5ετής φυλάκιση». Τέλος, υποστηρίζει ότι «η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής».
Ο χρόνος παραμονής της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων δεν συγκεκριμενοποιήθηκε, για ακόμα μια φορά, με τον εισαγγελέα να δηλώνει ότι πρέπει να εξεταστούν πρώτα «όλα τα στοιχεία».

Διαβάστε το σκεπτικό όπως δημοσιεύεται στο τούρκικο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.