Στη Λεμεσό το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο «Iwo Jima»

0

Στη Λεμεσό κατέπλευσε σήμερα το πρωί το περίφημο αεροπλανοφόρο «Iwo Jima» του αμερικανικού 6ου στόλου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αμφίβιο πολεμικό πλοίο στον κόσμο, επανδρωμένο με δυόμισι χιλιάδες άτομα, μέλη πληρώματος και πεζοναύτες και με δυνατότητα μεταφοράς ιπτάμενων μέσων.
Σύμφωνα με το ΡΙΚ, το πλοίο προερχόμενο από τη Χάιφα, κατέπλευσε στην Κύπρο για ανεφοδιασμό και ξεκούραση του πληρώματος.
Συμμετείχε στην άσκηση «Juniper Cobra 2018», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ισραήλ, στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και της ΑΟΖ της. Το «Iwo Jima» βρίσκεται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου για επιχειρήσεις ναυτικής ασφάλειας.
Στο κυπριακό οικόπεδο 10 το «Med Surveyor» της ExxonMobil
Το ερευνητικό πλοίο της ExxonMobil, “Med Surveyor“, έφτασε τις πρωινές ώρες της Κυριακής στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει εντατικές έρευνες ελπίζοντας να εντοπίσει εστίες φυσικού αερίου.

Όπως μεταδίδει το hellasjournal.com του Μιχάλη Ιγνατίου, το ερευνητικό σκάφος της αμερικανικής εταιρείας βρισκόταν στο λιμάνι Λεμεσού από την Πέμπτη. Χθες το απόγευμα απέπλευσε από εκεί για το οικόπεδο 10 και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ήδη στον χώρο των ερευνών. Το δεύτερο πλοίο της ExxonMobil, το “Ocean Investigator“, παραμένει στη Λεμεσό και κάποια στιγμή θα αναχωρήσει για το οικόπεδο 10.

Share.

Comments are closed.