ΑΔΕΔΥ – ΔΟΕ: Συμπαράσταση στον συνάδελφο Μελισσόπουλο Σάββα

0

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), εκφράζουν τη στήριξή της στον συνάδελφό τους και μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ξάνθης, Σάββα Μελισσόπουλο, ο οποίος αναίτια και άδικα παραπέμπεται σε δίκη για ένα καθαρά υπηρεσιακό ζήτημα που διαχειρίστηκε τον Νοέμβριο του 2012, κατά την άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων, ως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.
«Ο συνάδελφος Μελισσόπουλος» αναφέρει η ανακοίνωση «με αίσθημα ευθύνης ανάλογο της θέσης του, προέβη σε μια επιβεβλημένη υπηρεσιακή και παιδαγωγική πράξη, η οποία υπαγορευόταν τόσο από το αίσθημα του καθήκοντος για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου συμφέροντος όσο και από το Συνταγματικό δικαίωμα των μαθητών στην Εκπαίδευση, εγκρίνοντας τις κατ΄ εξαίρεση εγγραφές, στο πλαίσιο του νόμου, 20 μουσουλμάνων μαθητών της περιοχής Εχίνου στο  Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο, ενέργεια η οποία έτυχε και της στήριξης των εκπαιδευτικών, μέσω του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ξάνθης.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) συμπαραστέκονται στον δικαστικό αγώνα που δίνει ο συνάδελφος και περιμένουν από τη Δικαιοσύνη να αναγνωρίσει την υπεύθυνη και παιδαγωγική στάση του, προχωρώντας στην πλήρη αθώωσή του.»

Share.

Comments are closed.