Νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ για το Παλαιό Ψυχικό

0

Παρ’ ότι έχει συμπληρωθεί προ πολλού ένας χρόνος από τότε που το ΣτΕ ακύρωσε την τιμή ζώνης για τα ακίνητα του πρώην Δήμου Ψυχικού και αφού το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε νέα τιμή, μετά από την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ (!), ήρθε η ώρα των διορθώσεων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, θα εκδοθούν νέες πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου Φ.Α.Π. Ετών 2010, 2011, 2012 και 2013 για τα Φυσικά Πρόσωπα και ΕΝ.Φ.Ι.Α. ετών 2014, 2015, 2016 για τα Φυσικά και Νομικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο που ως Τιμή Ζώνης για τον υπολογισμό της αξίας του, λαμβάνεται η τιμή της Β’ Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.
Ως Τιμή Ζώνης για τον υπολογισμό της αξίας του λαμβάνεται:

  • για την Β΄ ζώνη Ψυχικού σε τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ.
  • για την ΣΤ΄ ζώνη Ψυχικού σε τρεις χιλιάδες οκτακόσια πενήντα (3.850) ευρώ.

Και τι θα γίνει μετά την επανεκκαθάριση;
Όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος για τα ακίνητα που βρίσκονται στο Ψυχικό, η τυχόν προκύπτουσα διαφορά του Φ.Α.Π. φυσικών προσώπων και του ΕΝ.Φ.Ι.Α. φυσικών και νομικών προσώπων για μεν τα έτη 2010 και 2011 επιστρέφεται ή συμψηφίζεται κατά περίπτωση, ενώ για τα έτη 2012 και επόμενα μόνο συμψηφίζεται με μελλοντικές οφειλές των υπόχρεων στο φόρο αυτό.

Share.

Comments are closed.