Categories: Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η γραμμή της ΝΔ στο Σκοπιανό είναι σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις χωρίς αλυτρωτισμό

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και στην ομιλία του στους τομεάρχες του κόμματος σε ό,τι αφορά το θέμα των Σκοπίων είπε ότι η εθνική γραμμή είναι αυτή που έχει χαραχτεί από το 2008 και το Βουκουρέστι τονίζοντας ότι η κυβέρνηση το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να υπερασπιστεί το κεκτημένο αυτό στο σύνολό του.
Επίσης είπε ότι δεν έχει υπάρξει «καμία απολύτως απαγόρευση σε κανένα στέλεχος είτε να εκφράσει την άποψή του, είτε να πάει σε συλλαλητήριο», για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΔΓΜ διευκρίνισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης των τομεαρχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  
Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε πως για την αξιωματική αντιπολίτευση «οι… κόκκινες γραμμές είναι τρία στα τρία», όπως είπε χαρακτηριστικά. Εξήγησε ότι οι τρεις σημαντικές πτυχές είναι οι εξής:

  • Πρώτον, σύνθετη ονομασία
  • Δεύτερον, erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις.
  • Και, τρίτον, αποκήρυξη όλων των θεμάτων που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμό. Ως προς το τελευταίο διευκρίνισε ότι για τη ΝΔ η αποκήρυξη μπορεί να γίνει μόνο μέσα μέσω διμερούς συμφωνίας.

«Από τη στιγμή που προκύψει συγκεκριμένη και ενιαία πρόταση από την κυβέρνηση, θα περάσει από τα θεσμικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας και η θέση θα υιοθετηθεί από όλους μας και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα», τόνισε, ο κ. Μητσοτάκης.
Και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συμπλήρωσε λέγοντας ότι ουδόλως είναι δεδομένη η συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας σε μία λύση μόνο για το όνομα.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα στην Πάτρα, που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο – 4 μαθητές μεταξύ των 19 συλληφθέντων

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης…

4 ώρες ago

Συνελήφθη 54χρονος στο Χαλάνδρι για διακίνηση κοκαΐνης που την έκρυβε στην μοτοσικλέτα του

Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες Παρασκευή 26/04/2024,  στην περιοχή του Χαλανδρίου, από την ΕΛ.ΑΣ., 54χρονος ημεδαπός…

5 ώρες ago

Κατάθεση-βόμβα του Διευθυντή Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ. για τη διάρρηξη στο γραφείο του: Φοβάται αλλοίωση σημαντικών εγγράφων

Σημαντικά δημόσια έγγραφα είναι αποθηκευμένα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που υπάρχουν στο γραφείο που παραβιάστηκε από…

6 ώρες ago

Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

Με εντατικούς ρυθμούς, συνεχίζονται οι έλεγχοι για παράνομα τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αθηναίων,…

11 ώρες ago

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά – Έγραψε ιστορία [Βίντεο]

Ήταν 21 Αυγούστου του 2022 όταν στη Γερμανία ο Λευτέρης Πετρούνιας ισοφάριζε την επίδοση του…

24 ώρες ago

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου για το θάνατο του Κώστα Παττακού

Με μεγάλη μας λύπη, μάθαμε σήμερα για το χαμό του ανθρώπου Κώστα Παττακού και Δημάρχου…

1 ημέρα ago