Κυριάκος Μητσοτάκης: Η γραμμή της ΝΔ στο Σκοπιανό είναι σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις χωρίς αλυτρωτισμό

0

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και στην ομιλία του στους τομεάρχες του κόμματος σε ό,τι αφορά το θέμα των Σκοπίων είπε ότι η εθνική γραμμή είναι αυτή που έχει χαραχτεί από το 2008 και το Βουκουρέστι τονίζοντας ότι η κυβέρνηση το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να υπερασπιστεί το κεκτημένο αυτό στο σύνολό του.
Επίσης είπε ότι δεν έχει υπάρξει «καμία απολύτως απαγόρευση σε κανένα στέλεχος είτε να εκφράσει την άποψή του, είτε να πάει σε συλλαλητήριο», για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΔΓΜ διευκρίνισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης των τομεαρχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  
Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε πως για την αξιωματική αντιπολίτευση «οι… κόκκινες γραμμές είναι τρία στα τρία», όπως είπε χαρακτηριστικά. Εξήγησε ότι οι τρεις σημαντικές πτυχές είναι οι εξής:

  • Πρώτον, σύνθετη ονομασία
  • Δεύτερον, erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις.
  • Και, τρίτον, αποκήρυξη όλων των θεμάτων που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμό. Ως προς το τελευταίο διευκρίνισε ότι για τη ΝΔ η αποκήρυξη μπορεί να γίνει μόνο μέσα μέσω διμερούς συμφωνίας.

«Από τη στιγμή που προκύψει συγκεκριμένη και ενιαία πρόταση από την κυβέρνηση, θα περάσει από τα θεσμικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας και η θέση θα υιοθετηθεί από όλους μας και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα», τόνισε, ο κ. Μητσοτάκης.
Και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συμπλήρωσε λέγοντας ότι ουδόλως είναι δεδομένη η συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας σε μία λύση μόνο για το όνομα.

Share.

Comments are closed.