Bloomberg: Οι  επενδύσεις είναι το συστατικό που λείπει καθώς η Ελλάδα ξαναχτίζει την οικονομία

0

Στην ανάγκη επενδύσεων ως απαραίτητο λιπαντικό για την πραγματική ανθοφορία της ελληνικής οικονομίας εστιάζει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, τονίζοντας ότι η «ανάρρωση της Ελλάδας από την οικονομική της τραγωδία, αναμένει ακόμη την τελευταία της πράξη». 
Στο δημοσίευμα που τιτλοφορείται «Οι  επενδύσεις είναι το συστατικό που λείπει καθώς η Ελλάδα ξαναχτίζει την οικονομία» αναφέρεται πως «παρότι αυτή τη στιγμή πράσινοι βλαστοί αναδύονται από τον κλάδο των κατασκευών μέχρι το λιανικό εμπόριο, το βασικό στοιχείο της επένδυσης εξακολουθεί να λείπει». 
Αυτό σημαίνει ότι το κοινωνικό κόστος εξακολουθεί να είναι υψηλό σε μια χώρα όπου η ανεργία παραμένει στο 21%, παρά τη μείωση των τελευταίων χρόνων. Επικαλούμενο δηλώσεις του οικονομολόγου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας Νίκου Μαγγίνα, σημειώνει πως «για να πέσει κάτω από το 20%, η Ελλάδα θα χρειαστεί οι επενδύσεις να αυξάνουν κατά μέσο όρο 8% μέσα στα επόμενα χρόνια», διαφορετικά η μείωση δεν θα διατηρηθεί. 
«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιμένει ότι η αυξανόμενη εμπιστοσύνη στη σταθερότητα της χώρας θα ανοίξει τις πύλες των επενδύσεων, αλλά οι αποδείξεις ότι αυτό συμβαίνει μέχρι τώρα είναι ανεπαρκείς», παρατηρεί ο αρθρογράφος. «Και, παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα που έρχονται από το λιανικό εμπόριο, οι δημόσιες προσπάθειες για μια σειρά από επενδυτικά έργα υψηλού προφίλ έχουν εμποδίσει τις προσπάθειες του Τσίπρα να παρουσιάσει τις βελτιώσεις ως αυγή ενός μοντέλου βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης», καταλήγει δίνοντας ως παράδειγμα τις καθυστερήσεις στην υπόθεση της Eldorado Gold αλλά και του Ελληνικού.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο του δημοσιογράφου Marcus Bensasson του διεθνούς πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg  με τίτλο «Investment Is the Missing Ingredient as Greece Rebuilds Economy » στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.