Η Aegean Airlines ετοιμάζεται για την «αγορά του αιώνα» με 3 δισ. δολάρια για νέα αεροπλάνα

0

«Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε αποφασίσει για το ποια από τις δύο κύριες εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών στον κόσμο, Airbus και Boeing, θα επιλέξουμε για να κατασκευάσει τα αεροπλάνα που θα πετάει η Aegean τα επόμενα 15 – 20 χρόνια. Αυτή την εποχή, πέντε τμήματα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του marketing «σκανάρουν» τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε εταιρείας και σύντομα θα ανακοινώσουμε την επιλογή μας. Είναι μία πάρα πολύ σημαντική στιγμή γιατί μέσα στους επόμενους δύο μήνες έχουμε να πάρουμε μία πολύ μεγάλη απόφαση που αφορά μία επένδυση 2,5-3 δισ. δολάρια περίπου σε αξία»!
Με αυτά τα λόγια, ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης οριοθέτησε χθες, το γιγάντιο επενδυτικό πρόγραμμα του αερομεταφορέα που θα την οδηγήσει τις δύο προσεχείς δεκαετίες, τονίζοντας ότι «αυτή η επένδυση δείχνει ότι η εταιρεία ωριμάζει ακόμα περισσότερο αλλά και σαν βήμα μπροστά είναι κάτι που θα μας δώσει διαφορετικές δυνατότητες».
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, ο ορίζοντας που θα έρθουν αυτά τα αεροπλάνα στην εταιρεία, πρακτικά είναι από το 2020 μέχρι το 2025 και αφορά 45 με 60 αεροσκάφη, που συνολικά θα έρθουν για να αντικαταστήσουν τα παλιά και να δώσουν και μία ανάπτυξη.
Ο ίδιος τόνισε ότι «δίνεται πάρα πολύ μεγάλη έμφαση στη διαδικασία της διαμόρφωσης και διαχείρισης και του περιορισμού του κόστους λειτουργίας από τα αεροπλάνα, άρα δηλαδή πάμε να δέσουμε με πολύ καλύτερες συμβάσεις την λογική που δημιουργεί το κόστος μετά την αγορά του αεροπλάνου, γιατί εκεί είναι το πολύ μεγάλο κόστος.
Ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε και να αρχίσουμε να εκτελούμε τη χρηματοδότηση και τις άλλες υποστηρικτικές συμβάσεις από του χρόνου για να αρχίσουμε να έχουμε τα αεροπλάνα τέλος του ’19 ή αρχές του ’20», τόνισε ο κ. Βασιλάκης.

Με 18 νέα δρομολόγια και 700.000 περισσότερες θέσεις η Aegean το 2018
Πιστή στο πρόγραμμα σταθερής αλλά συμπαγούς ανάπτυξης που μέσα σε 19 χρόνια την έχει φέρει στην κορυφή των αερομεταφορών στην Ελλάδα και ανερχόμενη μεσαία δύναμη στην Ευρώπη, η Aegean Airlines προσθέτει 18 νέα δρομολόγια, 11 νέους προορισμούς και 700 χιλ. επιπλέον θέσεις από το 2018.
Όπως τονίστηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του 2018, το δίκτυο πτήσεων της Aegean εμπλουτίζεται με νέους προορισμούς σε Βαλκάνια και Δυτική Ευρώπη, ενώ πληθαίνουν και οι συνδέσεις ξένων χωρών από κάποια νησιά.
Η εταιρεία προσθέτει δρομολόγια για Ιταλία ((Τορίνο, Παλέρμο, Μπολόνια και Λαμέτζια Τέρμε), Ισπανία (Μάλαγα), Ελβετία (Βασιλεία), Κροατία (Ζάγκρεμπ και Ζαντάρ), Λιθουανία (Βίλνιους), Ρουμανία (Κλουζ Ναπόκα) και Σκόπια.
Επίσης, προσθέτει και εφτά νέα δρομολόγια από την Περιφέρεια (Κέρκυρα – Μόσχα, Σαντορίνη – Τελ Αβίβ, Μύκονος – Τελ Αβίβ, Μύκονος- Βηρυτός, Ρόδος – Λυών, Ρόδος – Βηρυτός, Ηράκλειο – Βηρυτός).
Το νέο πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει ένα δίκτυο 153 προορισμών, σε 44 συνολικά χώρες, με 16,6 εκατ. διαθέσιμες θέσεις, 700 χιλ. περισσότερες από το 2017. H Αθήνα θα φτάσει τα 112 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 81 θα είναι εξωτερικού και τα 31 εσωτερικού.
Όπως τόνισε στη συνέντευξη τύπου ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης, «Το 2018 θα αποτελέσει ακόμη μια χρονιά διεύρυνσης της διεθνούς παρουσίας μας αλλά και των επιλογών, που προσφέρουμε στους επιβάτες μας. Είναι η πρώτη φορά που τόσες πόλεις από κύριες τουριστικές αγορές έχουν άμεση σύνδεση με την Αθήνα, που υποστηρίζει τόσο τα σύντομα city breaks, όσο και την προσβασιμότητα στα νησιά μας».

Share.

Comments are closed.