Bloomberg: «Ελλάδα – Όταν κυριολεκτικά έχεις ένα χρυσωρυχείο και δεν μπορείς να βγάλεις λεφτά»

0

Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg, που θεωρεί ότι με τη σύγκρουση της κυβέρνησης με τον Eldorado Gold προκλήθηκε μεγάλη ζημιά στον τομέα των επενδύσεων για την Ελλάδα.

Με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του CEO, George Burns (Τζορτζ Μπερνς), το Bloomberg υποστηρίζει πως η απόφαση της Eldorado Gold να «παγώσει» την επένδυση στη Χαλκιδική φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η επένδυση του καναδικού ομίλου είναι η μεγαλύτερη που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να προσελκύσει επενδυτές για να βγει από τα μνημόνια και να επιστρέψει στο μονοπάτι της βιώσιμης ανάπτυξης, σχολιάζει το ειδησεογραφικό δίκτυο,

«Είμαι στην Eldorado από τον Φεβρουάριο και στη θέση του CEO εδώ και πέντε μήνες. Δεν έχω δεχτεί εχθρότητα από την κυβέρνηση απλά δεν έχω δει πρόοδο στο θέμα των αδειών» δήλωσε στο Bloomberg Ο CEO της Eldorado Gold Τζορτζ Μπερνς. «Ελπίζω να υπάρξουν εποικοδομητικά σχόλια από την κυβέρνηση για την επένδυση αντί για απλά λόγια για τη διαιτησία, γιατί η Eldorado μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός εκπρόσωπος της επενδυτικής στρατηγική της κυβέρνησης» προσέθεσε.

«Αν η Eldorado αποφασίσει να φύγει θα υπάρξουν συνέπειες. Βραχυπρόθεσμα, χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν, γεγονός που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία. Μακροπρόθεσμα, θα επηρεάσει αρνητικά το επενδυτικό κλίμα και θα υπονομεύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, ειδικά ενόψει της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού» τονίζει στο Bloomberg, ο Πάνος Τσακλόγλου, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Η κίνηση της Eldorado ενισχύει την αντίληψη ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί ένα φιλικό προς τις επενδύσεις περιβάλλον» προσθέτει.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο των δημοσιογράφων Sotiris Nikas,Paul Tugwell και Danielle Bochove του διεθνούς πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg  με τίτλο «Greece: Where Literally Sitting on Goldmine Is Not Enough to Make Money» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.