Η Εθνική είναι ακόμη ζωντανή και πάει στους 16 του Eurobasket!

0

Επιτέλους έπαιξε σαν Εθνική! Σε ένα ματς do or die η Ελλάδα όχι μόνο δεν… πέθανε, αλλά νίκησε 95-77 την Πολωνία και προκρίθηκε στους 16 του Eurobasket 2017 κι έτσι θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να παλέψει το Σάββατο με τη Λιθουανία.

Στο πιο δύσκολο καλοκαίρι της σύγχρονης ιστορίας της, η Εθνική “φλέρταρε” με την απόλυτη καταστροφή. Τρεις σερί ήττες από τη Γαλλία, τη Σλοβενία και τη Φινλανδία την έφεραν κοντά στη διάλυση, όμως στο κρίσιμο σημείο οι προσωπικότητες αυτής της ομάδας βγήκαν μπροστά. Πρίντεζης, Σλούκας, Καλάθης, Μπουρούσης έπαιξαν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες, οι υπόλοιποι τους ακολούθησαν και όσο φιλόδοξη, επίμονη και σκληρή κι αν ήταν η Πολωνία, στο τέλος δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μια αξιοπρεπή ήττα. Ειδικά από τη στιγμή που δεν είχε μαζί της τον ΕΪ Τζέι Σλότερ που είχε τραυματιστεί στο ματς με τη Φινλανδία.

Το τελικό 95-77 γέμισε με το αίσθημα της ανακούφισης κάθε γωνιά των ελληνικών αποδυτηρίων και έκρυψε τα δεκάδες προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Ελπίζουμε μια για πάντα, ό,τι κι αν γίνει από εδώ και στο εξής στο τουρνουά. Προς το παρόν η Ελλάδα θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει το απόγευμα του Σαββάτου την πάντα αξιόλογη Λιθουανία με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του Eurobasket 2017. Αν “λυγίσει” την αντίσταση της “Lietuva“, τότε θα έχει δεχθεί μια ισχυρή τονωτική ένεση. Κι από εκεί και πέρα, όλα γίνονται.

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 49-43, 70-67, 95-77

Ελλάδα: Καλάθης 24(4/7τρ, 10ασ), Μπουρούσης 10(6ρ), Σλούκας 26(5/6τρ), Παππάς 3(1), Παπαγιάννης 8(8ρ), Πρίντεζης 14(1τρ, 6ρ), Παπανικολάου 8(2τρ, 6ρ), Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 2, Αντετοκούνμπο

Share.

Comments are closed.