H Attica Group απόκτησε το πλειοψηφικό πακέτο και της Hellenic Seaways

0

Καταρχήν συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς και τους και άλλους μετόχους μειοψηφίας για την απόκτηση από την Attica Group συνολικά 39.039.833 μετοχών της εταιρίας Hellenic Seaways, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 50,30%, ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group.
Στο πλαίσιο της ως άνω συναλλαγής, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η Attica Group θα καταβάλει 30,61 εκατ. ευρώ τοις μετρητοίς και θα διαθέσει 24.145.523 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της, οι οποίες θα προέλθουν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Στην όλη διαδικασία για την Attica Group, χρηματοοικονομικός σύμβουλος ήταν η UBS Limited και νομικός σύμβουλος η δικηγορική εταιρία Μπερνίτσας.
Με αυτή την ενέργειά της η Attica Group αποκτά και το τρίτο brand name  της ελληνικής ακτοπλοΐας και στην ουσία γίνεται κυρίαρχος

Ποια είναι η Attica Group
Η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Attica Group), κατέχει ηγετική θέση στις θαλασσίες μεταφορές στη Ανατολική Μεσόγειο. Εξυπηρετεί περισσότερους από 40 προορισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (στις γραμμές Ελλάδας – Ιταλίας), οι θυγατρικές της πλοιοκτήτριες εταιρίες Superfast Ferries και Blue Star Ferries και η Hellenic Seaways έχουν καθιερωθεί στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών στην Ευρώπη και είναι συνυφασμένες με το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης.
Από τον Ιούνιο 2016, η Attica Group και η Τράπεζα «BMCE Bank of Africa Group» («BMCE») του Μαρόκου, δημιουργησαν την «AFRICA MOROCCO LINKS»–«AML», η οποία δραστηριοποιείται στη γραμμή Tαγγέρη (Μαρόκο) – Aλχεθίρας (Ισπανία) προσφέροντας έως 8 ημερήσιες αναχωρήσεις.
O στόλος του Ομίλου Attica αριθμούσε 13 υπερσύγχρονα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία, χωρίς αυτά της Hellenic Seaways, με πρωτοποριακό ναυπηγικό σχεδιασμό.

Share.

Comments are closed.