Χάος στη Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο συνέλαβε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης!

0

Μόλις δύο μέρες μετά τις αιματοβαμμένες εκλογές της Βενεζουέλας, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης της χώρας, Λεοπόλδο Λόπεζ και Αντόνιο Λεντέσμα, που βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, δηλαδή έχουν συλληφθεί από τον Μαδούρο.

Και οι δύο είχαν απευθύνει κάλεσμα στον λαό της Βενεζουέλας να εντείνει τη διαμαρτυρία και τις κινητοποιήσεις του ενάντια στον Νικολάς Μαδούρο, με αφορμή την συγκρότηση της Συντακτικής Συνέλευσης της χώρας μετά την εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής, την οποία σύσσωμη η αντιπολίτευση μποϋκόταρε, ενώ κατακρίθηκε και από την διεθνή κοινότητα.

Τη σύλληψη των Λόπεζ και Λεντέσμα έκαναν γνωστή τα μέλη των οικογενειών τους, σημειώνοντας πως «υπεύθυνος για την μοίρα τους είναι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο».

«12:27 το πρωί: Η στιγμή που η δικτατορία απαγάγει τον Λεοπόλδο στο σπίτι μου», έγραψε στο Twitter η σύζυγος του Λόπεζ, Λιλιάν Τιντόρι, συνοδεύοντας την ανάρτησή της με ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Λόπεζ τη στιγμή που οδηγείται σε ένα όχημα, με το σήμα της Sebin, της υπηρεσίας πληροφοριών της Βενεζουέλας.

Αντίστοιχη ανάρτηση έκανε και η Βανέσα Λεντέσμα.

Το υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε κάποιο σχόλιο αναφορικά με τις συλλήψεις.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να προχωρήσει στη σύλληψη των ηγετών της αντιπολίτευσης, έρχεται λίγες μόνον ώρες μετά την απόφαση των ΗΠΑ να «παγώσει» όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε δικτάτορα.

Δείτε το βίντεο από τη σύλληψη του Antonio Ledezma Αντόνιο Λεντέσμα

Δείτε το βίντεο από τη σύλληψη του Leopoldo López  Λεοπόλδο Λόπεζ

Share.

Comments are closed.