Σκηνικό έντασης και διχασμού στήνει η κυβέρνηση

0

Κλίμα διχασμού με αφορμή τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης οικοδομεί η κυβέρνηση. Μάλιστα η κλιμάκωση της επίθεσης, που κορυφώθηκε προχθές από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας, υπήρξε ακόμη πιο έντονη με αφορμή την μη αποφυλάκιση της καταδικασμένης σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία  Πυρήνων της Φωτιάς, Ηριάννας.
Μια επίθεση που πήρε διαστάσεις, οργανώθηκε σε πολλά επίπεδα και απασχόλησε και το χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ και σκοπό είχε να πετάξει για λίγο την μπάλα μακριά από την αναβαλλόμενη τελικά έξοδο στις αγορές. «Εμείς θα πάρουμε την απόφαση για την έξοδο στις αγορές όταν εκτιμήσουμε ότι είμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο και υπάρχει το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο» είπε εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του χθες, αποτυπώνοντας το timing και τον τρόπο εξόδου που θα επιλέξει η κυβέρνηση.
Για να λησμονηθεί η αποτυχία εξόδου στις αγορές, είχαμε χθες δεκάδες κυβερνητικές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης. Το πρώτο σκέλος της επίθεσης αφορά τις πρόσφατες αποφάσεις του Αρείου Πάγου για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων που η κυβέρνηση έσπευσε να σχολιάσει και να ερμηνεύσει πολιτικά. Το δεύτερο αφορά την παράταση της προφυλάκισης της Ηριάννας μετά την απόρριψη της αίτησης αναστολής ποινής της.

Μάλιστα κάποια κυβερνητικά στελέχη έφτασαν και μέχρι την απόφαση του ΣτΕ για τα κανάλια, ισχυριζόμενοι γενικότερα ότι, άκουσον… άκουσον…, δεν μπορούν να κυβερνήσουν γιατί τους εμποδίζουν οι δικαστές!
Αποκορύφωμα η χθεσινή κόντρα στην Επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών της Βουλής, όπου φάνηκε να παίρνει παράταση η ακρόαση του Πάνου Καμμένου για την εμπλοκή του στην υπόθεση του «Noor 1» και τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Όλα τα παραπάνω προκαλούν πολιτική θύελλα πλέον. Με προσωπική του παρέμβαση, ο Κυρ. Μητσοτάκης όχι μόνον κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «τραυματίζει βαριά τη δημοκρατία και προφέρει άλλοθι στην τυφλή βία», αλλά κάλεσε επί λέξει «όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν απέναντι στον θεσμικό κατήφορο που σπρώχνει η κυβέρνηση τη χώρα με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της».

Share.

Comments are closed.