Εντός των ημερών η ανακοίνωση του 50μελούς οργάνου της Δημοκρατική Συμπαράταξης

0

Σε συναγερμό βρίσκονται τα κόμματα και οι κινήσεις που συναπαρτίζουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ώστε μεσούντος του θέρους, να κάνουν τις προτάσεις τους για τα στελέχη τους που θα μετέχουν στο νέο 50μελές όργανο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Σύμφωνα, λοιπόν, με αποκλειστικές πληροφορίες μας, τα ονόματα που ακούγονται:

  • Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ είναι του: Μανώλη Όθωνα, Χρήστου Πρωτόπαπα, Παύλου Χρηστίδη, Βασίλη Κεγκέρογλου, Παύλου Γερουλάνου (στον βαθμό που θα θελήσει να συμμετέχει μετά το πρόσφατο άρθρο του με το οποίο ασκούσε δριμεία κριτική στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη), Πάρι Κουκουλόπουλου, Τόνιας Αντωνίου, Κατερίνας Μπατζελή, Νάντιας Γιαννακοπούλου, Ζέφης Δημαδάμα, Μιχάλη Κατρίνη, Αντώνη Σαουλίδη, Μπάμπη Βαρδίκου, Στέλιου Τσάκαλου κ.α. Στην 20άδα που αντιστοιχεί στο ΠΑΣΟΚ θα μετρηθούν και ο Νίκος Μπίστης, που δεν ανήκει μεν στο κόμμα πλην όμως, θεωρείται δίκαιο να πάρει μία θέση του ΠΑΣΟΚ που έχει τις περισσότερες, καθώς και ο άρτι επιστρέψασας Γιάννης Ραγκούσης.
  • Τα επικρατέστερα στελέχη για το 50μελές όργανο από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, είναι : Θόδωρος Μαργαρίτης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Νίκος Τσούκαλης και Δημήτρης Χαλαζωνίτης που μετέχουν εξάλλου στο Κεντρικό Συμβούλιο, καθώς και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Μπουλμπασάκος, ο Τάσος Δαρσινός και η Έφη Παγκάλου που μετέχουν στην Γραμματεία του Συνεδρίου.
  • Από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ακούγονται τα ονόματα των πρώην υπουργών Δημήτρη Ρέππα, Χάρη Καστανίδη, Φίλιππου Σαχινίδη και Μιχάλη Καρχιμάκη, της πρώην βουλευτού Αφροδίτης Παπαθανάση, του Συντονιστή του Κινήματος Γιώργου Ελενόπουλου και της στενής συνεργάτιδας του Γιώργου Παπανδρέου, Πωλίνας Λάμψα.
  • Εκ μέρους των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία αναμένεται να μετάσχουν οι τρεις επικεφαλής, Γιάννης Τούντας, Νίκος Διακουλάκης και Παναγιώτης Ιωακειμίδης. Επίσης ακούγονται ονόματα του Μιχάλη Χάλαρη, του Χριστόφρου Εδιάρογλου και του Τάκη Αναστόπουλου, με τις θέσεις που τους αντιστοιχούν να συμπληρώνονται (πλην των τριών επικεφαλής) με ψηφοφορία.
  • Από την ΕΔΕΜ τα στελέχη που πιθανόν να προταθούν είναι: ο πρόεδρος Απόστολος Πόντας, ο Συντονιστής Διακομματικής Εκπροσώπησης Νίκος Ιωσήφ, ο Γενικός Γραμματέας Κωστής Παπαγιαννάκης, ο Συντονιστής Επικοινωνίας Θανάσης Σακκάς, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου Γιάννης Ακριβός και τα μέλη της Κ.Ε. της ΕΔΕΜ Δημήτρης Ρολόγης και Γωγώ Καζά.
Share.

Comments are closed.