Συνάντηση του Προέδρου της Ε.Δ.Ε.Μ, Απόστολου Πόντα με τον καθηγητή, Νίκο Αλιβιζάτο

0

Χθες στις 14.07 υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Ε.Δ.Ε.Μ κ. Απόστολου Πόντα και του καθηγητή κ. Νίκου Αλιβιζατου αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές Αρχηγού της ΔΗ.ΣΥ το ερχόμενο φθινόπωρο.

Βασικό αντικείμενο από την πλευρά του Προέδρου της Ε.Δ.Ε.Μ ήταν να δημιουργηθεί το πλαίσιο εκείνο που θα οδηγήσει στην μεγιστοποίηση της συμμετοχής του κόσμου και σε μια διαδικασία με κύρος και διαφάνεια. Ο Απόστολος Πόντας πρότεινε μεταξύ άλλων την εισαγωγή της ηλεκτρονικής ψήφου για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στους νεολαίους, σε ανθρώπους με δυσκολία πρόσβασης σε Ελλάδα και Εξωτερικό κοκ..

Συζητήθηκε επίσης η πιθανότητα η Ηλεκτρονική Κάλπη να ανοίξει νωρίτερα ώστε να επιτευχθεί και διεύρυνση του χρόνου της ψηφοφορίας. Επίσης προτάθηκε η δυνατότητα συμμετοχής στις εφορευτικές επιτροπές μόνο όσων διαθέτουν λευκό ποινικό μητρώο και δεν διώκονται για κακουργηματικά αδικήματα που μπορεί να επισύρουν ποινές όπως αυτή της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

Τέλος τον σχηματισμό μιας ανεξάρτητης από τα κόμματα επιτροπής προσωπικοτήτων υπό τον κ. Αλιβιζατο που να είναι σχετικά ολιγομελής (11μελης) ώστε να είναι ευέλικτη και η οποία να αποτελείται από προσωπικότητες προτεινόμενες από τους φορείς που όμως να μην ανήκουν σε στενούς κομματικούς μηχανισμούς ώστε να διασφαλίζεται το κύρος της διαδικασίας και μάλιστα ο ίδιος πρότεινε για’ αυτή την επιτροπή την κ. Σπυριδούλα Πρεσβεία τ. Αντιεισαγγελέας Εφετών.

Share.

Comments are closed.