«θερμή υποδοχή» Τσίπρα στην Κοζάνη με διαδηλώσεις και συγκρούσεις – Καταδίκη από αντιπολίτευση

0

«Θερμή υποδοχή » στην Κοζάνη με επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία επιφύλαξαν διαδηλωτές κυρίως συνδικαλιστές της ΔΕΗ, στον Πρωθυπουργό κ Τσίπρα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Εκθεσιακό Κέντρο Δ. Μακεδονίας .

Και ενώ ο πρωθυπουργός βρισκόταν μέσα στο εκθεσιακό κέντρο, διαδηλωτές κυρίως εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, οικοδόμοι και συνταξιούχοι άρχισαν να προσεγγίζουν το χώρο. Διαδηλωτές συνδικαλιστές της ΔΕΗ κρατούσαν ένα φέρετρο προκειμένου να εκφράσουν συμβολικά την διαμαρτυρία τους για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ.

Τα επεισόδια ξέσπασαν νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, όταν διαδηλωτές πλησίασαν στο χώρο του συνεδρίου και συγκρούσθηκαν με αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Η ένταση κράτησε αρκετή ώρα με αστυνομικούς να συγκρούονται με διαδηλωτές. Η κατάσταση οξύνθηκε ,όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να προχωρήσουν σε προσαγωγές . Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και οι διαδηλωτές παραμένουν έξω από το εκθεσιακό κέντρο.

ΝΔ: Ο Τσίπρας εισπράττει τα επίχειρα της αναξιόπιστης πολιτικής του, σχολίασε η

Η Νέα Δημοκρατία στηλίτευσε τις «άγριες» εικόνες που συνόδευσαν την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη, τονίζοντας πως «εισπράττει τα επίχειρα της αναξιόπιστης πολιτικής του», ενώ παράλληλα έκανε λόγο για πολίτες που ζητούν αξιοπιστία από τον πολιτικό κόσμο.

«Γι’ αυτό όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τις μονάδες της Δ.Ε.Η. στο Αμύνταιο έγινε δεκτός με σεβασμό και είχε ουσιαστικό διάλογο μαζί τους για τα προβλήματα και τις λύσεις που προτείνει. Αυτό ίσχυσε και όταν οι απόψεις τους ήταν διαφορετικές», τόνισε σε ανακοίνωσή του το κόμμα, θέλοντας να αντιπαραβάλει τις εικόνες.

«Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας που έχει εξαπατήσει την κοινωνία με ψέματα, δεν γίνεται πλέον αποδεκτός ως συνομιλητής. Απομονώνεται από τους πολίτες και αντιδρά με αυταρχισμό», επεσήμανε το κόμμα ολοκληρώνοντας.

Το ΚΚΕ καταδίκασε την αστυνομική βία

Την ίδια ώρα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος στάθηκε στην αντιμετώπιση της κατάστασης από τις δυνάμεις ασφαλείας καταδικάζοντας την «απαράδεκτη επίθεση ΜΑΤ στην Κοζάνη, κατά της συγκέντρωσης εργατικών σωματείων και φορέων της περιοχής, με συνέπειες τον τραυματισμό αρκετών διαδηλωτών και την προσαγωγή ενός».

Σε σχόλιό του το κόμμα επεσήμανε ότι «οι εργαζόμενοι της Κοζάνης, τα σωματεία και οι ενώσεις τους, καλούσαν σε συγκέντρωση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την ώρα που πραγματοποιούταν συνέδριο για τη λεγόμενη «παραγωγική ανασυγκρότηση» της περιοχής και της χώρας, όπως έχουν κάθε δικαίωμα κι όχι μόνο τους απαγορεύτηκε η προσέγγιση του χώρου του συνεδρίου, αλλά δέχθηκαν και την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας».

«Οι εργαζόμενοι, ο λαός, οφείλουν να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, καθώς και στον αυταρχισμό και την καταστολή που τη συνοδεύουν», καταλήγει το ΚΚΕ.

Δείτε βίντεο με τα επεισόδια στην Κοζάνη

Share.

Comments are closed.