Νίκος Φασφαλής: Αρνήθηκα με την ψήφο μου να νομιμοποιήσω τα κενά που παρουσιάστηκαν στο ΚΥΣΠΕ από το Υπουργείο

0

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, 7 Ιουλίου 2017, στο ΚΥΣΠΕ οι συνεδριάσεις που αφορούσαν τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2017-18. Ικανοποιήθηκαν 2002 από τις 3738 αιτήσεις Γενικής και 199 από τις 268 Ειδικής Αγωγής.

Είναι θετικό ότι πραγματοποιήθηκαν νωρίς, ικανοποιώντας τη θέση του Κλάδου για έγκαιρες υπηρεσιακές μεταβολές. Έγινε φανερό, όμως, όπως και στη διαδικασία των μεταθέσεων, ότι για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι στις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για ακόμη λιγότερες αποσπάσεις.

Δυστυχώς, αδυνατούν να κατανοήσουν ότι τόσο η οικογενειακή κατάσταση, όσο και οι οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν και οι εκπαιδευτικοί, αφού αποτελούν κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, επιβάλλουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασής τους.

Για άλλη μια φορά επιλέχθηκε η μέθοδος του «κόφτη» των κενών από τους περιφερειακούς διευθυντές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια κίβδηλη εικόνα του τοπίου που επικρατεί στην εκπαίδευση.

Ως αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αρνήθηκα με την ψήφο μου να νομιμοποιήσω τα κενά που παρουσιάστηκαν στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο και επέμενα σθεναρά ότι αυτά δεν είναι τα πραγματικά κενά τα οποία αποτυπώθηκαν στις εισηγήσεις των διευθυντών εκπαίδευσης και των ΠΥΣΠΕ, οι οποίοι γνωρίζουν σαφώς καλύτερα από κάθε άλλον την πραγματική εικόνα που υπάρχει στην περιοχή τους.

Σε ότι αφορά τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις μειοψήφησα και διατύπωσα την άποψη ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δημιουργεί πολλές αδικίες και απαιτεί εδώ και τώρα ριζική αλλαγή.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου που εργάστηκαν αψηφώντας κόπο και ωράρια για να πετύχουμε το έγκαιρο των αποσπάσεων.

Τέλος, καλώ την πολιτική ηγεσία αφού λάβει υπόψη της τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης να προχωρήσει πριν την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς σε δεύτερη φάση αποσπάσεων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, πιστός στις δεσμεύσεις μου και με βάση τις θέσεις του Κλάδου, θέλω να ξέρετε ότι με κάθε τρόπο Θα δώσω μάχη για αντικειμενικότητα, διαφάνεια και απάλληψη κάθε είδους αδικίας. Καλώ δε όλους εσάς που δεν ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις σας να υποβάλλετε νέα αίτηση απόσπασης από τις 12 του μήνα που το σύστημα του υπουργείου θα ανοίξει για αυτό το λόγο.

Με συναδελφικού χαιρετισμούς
πάντα κοντά σας

Νίκος Φασφαλής 

Share.

Comments are closed.