Categories: Πολιτική

Νεκτάριος Σαντορινιός: Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα έρευνα για τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός ομολόγησε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας δεν έχει ξεκινήσει καμία πειθαρχική έρευνα για τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση Γιανουσάκη.

Το κυβερνητικό στέλεχος, δικαιολόγησε την «απραξία» του υπουργείου προτάσσοντας την δικαιολογία ότι διενεργείται ήδη έρευνα από αρμόδιο εισαγγελέα και επέμεινε ότι αν προκύψει η αναγκαιότητα για πειθαρχικό έλεγχο τότε θα ξεκινήσει άμεσα.

Αυτό το έκανε ακόμα και όταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρος Παπαθεοδώρου υπενθύμισε ότι ο ισοβίτης Γιανουσάκης έχει καταθέσει στο πενταμελές εφετείο ότι εκβιάζονταν από τον λιμενικό και ότι ο τελευταίος διοχέτευε τις καταθέσεις του όπου ήθελε.

«Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Χριστοφορίδης φέρεται ως διαμεσολαβιτής συμφερόντων και είχε σχέσεις όχι μόνο με τον Πάνο Καμμένο αλλά και με την εισαγγελέα Τζίβα» δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου και απευθυνόμενος προς τον κ. Σαντορινιό διερωτήθηκε «ποιός σας κρατάει και δεν ξεκινάτε την προανακριτική διαδικασία;».

«Υιοθετείτε άκριτα καταθέσεις και κατηγορίες που αυτή τη στιγμή εξετάζονται από εισαγγελέα» απάντησε ο κ. Σαντορινιός και υποστήριξε ότι θα ήταν ατελέσφορη η διενέργεια Ένορκης Διοικητική Εξέταση επειδή κρατά πολύ.

«Εγώ δεν αθωώνω κανέναν. Το τι έκανε θα το δούμε, αλλά ήταν και αυτός (σσ. ο Χριστοφορίδης) μέσα στους λιμενικούς που αποκάλυψαν την υπόθεση του φορτίου» τόνισε ο κ. Σαντορινιός και επιτέθηκε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη τονίζοντας ότι ασχολείται με μια ΕΔΕ μετά από τα σκάνδαλα της SIEMENS τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, τον Παπαντωνίου, την Νοβάρτις.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Πασχαλινές ευχές

Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Μακάρι η Ανάσταση του Κυρίου να μαλακώσει τις…

3 ώρες ago

Συνομιλίες μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ για κατάπαυση πυρός – Πρόοδο στις συνομιλίες βλέπει το Κάιρο

Κορυφώνεται η διπλωματική κινητικότητα στο Κάιρο της Αιγύπτου, καθώς αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς βρέθηκε…

3 ώρες ago

Ο γνωστός δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος υπέστη Εγκεφαλικό – Μεταφέρθηκε άμεσα από την Πάρο στην Αθήνα

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Πάρις Καρβουνόπουλος, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως έγινε γνωστό, σήμερα το πρωί του…

4 ώρες ago

«Νίκη Πολιτών» – Γιάννης Σταθόπουλος: στην Στέγη Γερόντων

Αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Δημοτικής  Κίνησης «ΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής», αποτελούμενη από τους Γιάννη Σταθόπουλο πρ.…

6 ώρες ago

Τα Βριλήσσια τιμούν τη Μητέρα – Τα παιδιά δημιουργούν στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης!

Ο Δήμος Βριλησσίων σας προσκαλεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (πρ. ΤΥΠΕΤ) για να…

6 ώρες ago

«Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου, σε ηλικία 76 ετών

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός,…

11 ώρες ago