Νεκτάριος Σαντορινιός: Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα έρευνα για τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη

0

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός ομολόγησε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας δεν έχει ξεκινήσει καμία πειθαρχική έρευνα για τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση Γιανουσάκη.

Το κυβερνητικό στέλεχος, δικαιολόγησε την «απραξία» του υπουργείου προτάσσοντας την δικαιολογία ότι διενεργείται ήδη έρευνα από αρμόδιο εισαγγελέα και επέμεινε ότι αν προκύψει η αναγκαιότητα για πειθαρχικό έλεγχο τότε θα ξεκινήσει άμεσα.

Αυτό το έκανε ακόμα και όταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρος Παπαθεοδώρου υπενθύμισε ότι ο ισοβίτης Γιανουσάκης έχει καταθέσει στο πενταμελές εφετείο ότι εκβιάζονταν από τον λιμενικό και ότι ο τελευταίος διοχέτευε τις καταθέσεις του όπου ήθελε.

«Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Χριστοφορίδης φέρεται ως διαμεσολαβιτής συμφερόντων και είχε σχέσεις όχι μόνο με τον Πάνο Καμμένο αλλά και με την εισαγγελέα Τζίβα» δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου και απευθυνόμενος προς τον κ. Σαντορινιό διερωτήθηκε «ποιός σας κρατάει και δεν ξεκινάτε την προανακριτική διαδικασία;».

«Υιοθετείτε άκριτα καταθέσεις και κατηγορίες που αυτή τη στιγμή εξετάζονται από εισαγγελέα» απάντησε ο κ. Σαντορινιός και υποστήριξε ότι θα ήταν ατελέσφορη η διενέργεια Ένορκης Διοικητική Εξέταση επειδή κρατά πολύ.

«Εγώ δεν αθωώνω κανέναν. Το τι έκανε θα το δούμε, αλλά ήταν και αυτός (σσ. ο Χριστοφορίδης) μέσα στους λιμενικούς που αποκάλυψαν την υπόθεση του φορτίου» τόνισε ο κ. Σαντορινιός και επιτέθηκε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη τονίζοντας ότι ασχολείται με μια ΕΔΕ μετά από τα σκάνδαλα της SIEMENS τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, τον Παπαντωνίου, την Νοβάρτις.

Share.

Comments are closed.