Νίκος Ιωσήφ: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη χρειάζεται το αλάνθαστο σύστημα 5-5-1!

0

Αγαπητοί Σύνεδροι, Φίλοι, Φίλες! Μετά από σχεδόν δύο ημέρες ενός εξαιρετικού συνεδρίου και πλησιάζοντας στο κλείσιμο, οι προλαλήσαντες  είπαν πολλά. Τα είπαν όλα! Γι’ αυτό κι εγώ θα πω άλλα!

Μας χωρίζουν αρκετά! Μας κάνουν να διαφέρουμε ακόμη περισσότερα! Θέλουμε όμως, όλοι μας, το ίδιο πράγμα. Την Χώρα μας να βγει από την κρίση και τον Χώρο μας πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Πώς όμως;

Κάτι που χρησιμοποιώ αρκετά συχνά στον κόσμο των Αγορών και των Επιχειρήσεων στον οποίο δραστηριοποιούμαι είναι ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις επιτυχίας. Υπάρχει όμως μαγικό – αλάνθαστο σύστημα! Το 5-5-1! Σκοπός, Στόχος, Σχεδιασμός, Προγραμματισμός, Ανάθεση. Τα πέντε σταθερά βήματα. Υλοποίηση, Παρακολούθηση, Αξιολόγηση, Αναπροσαρμογή, Διορθωτική Ενέργεια. Τα πέντε επαναλαμβανόμενα. Αυτά είναι τα 5+5 συστατικά της αλάνθαστης συνταγής προς την επιτυχία. Γιατί; Γιατί εμπεριέχεται η Στρατηγική στα πέντε σταθερά και Αυτοβελτίωση στα πέντε επαναλαμβανόμενα. Και άρα το μόνο που μας χωρίζει από την επιτυχία είναι ο χρόνος! Και το ένα; Ποιο είναι το ένα στο Σύστημα; Είναι οι άνθρωποι που θα το υλοποιήσουν! Είμαστε Εμείς! Γιατί ενώ όλα μαθαίνονται, όλα προγραμματίζονται, όλα σχεδιάζονται, πάντα ο καταλύτης είναι οι άνθρωποι. Και επειδή κανείς από εμάς δεν είναι τόσο καλός όσο όλοι μας μαζί, δεν είναι ποτέ θέμα Μονάδας, είναι πάντα αποτέλεσμα Ομάδας!

Και δεν μας κάνει ομάδα το να δουλεύουμε μαζί για ένα σκοπό. Όπως κάναμε έως σήμερα και κάνουμε και στο Συνέδριο αυτό. Ομάδα μας κάνει το να σεβόμαστε και να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο είτε ως άνθρωποι είτε ως φορείς της ΔΗ.ΣΥ. Αν δεν τα καταφέρουμε, μην εθελοτυφλείτε. Θα αποτύχουμε! Αυτός είναι πάντα ο λόγος που οι ομάδες  αποτυγχάνουν και οι στόχοι παραμένουν ευχές. Όμως αν τα καταφέρουμε, θα πετύχουμε! Μην έχετε καμία αμφιβολία! Διότι ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη δεν θα είναι αντιληπτά μόνο μόνο από εμάς αλλά και από όλη την κοινωνία.  Που έχει ανάγκη με την σειρά της να εμπιστευτεί κάποιον πολιτικό φορέα. Να του εμπιστευτεί την τύχη της και το μέλλον της!

Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός όμως δεν είναι προϊόντα διαδικασιών. Δεν θα προκύψουν ούτε αν καταλήξουμε στο επόμενο συνέδριο πολυτασικός φορέας ούτε πολυκομματικός! Πρέπει να υπάρχουν από τώρα, από σήμερα και να διέπουν την συνύπαρξη και την συνεργασία μας. Όπως τα ζευγάρια στο μοντέλο της ζωής! Δεν επέρχεται η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός στο μέλλον, όταν κι αν προκύψει γάμος με παπά και με κουμπάρο. Υπάρχουν από την πρώτη στιγμή. Από την συνύπαρξη στην καθημερινότητα. Από τον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων και εκδήλωσης των συναισθημάτων. Από την μη ισοπέδωση της προσωπικότητας του άλλου. Από τον σεβασμό στο παρελθόν του. Από την προστασία και την ασφάλεια που διέπει την σχέση. Και είναι αυτά που οδηγούν στον γάμο!

Μην γελιέστε! Αν δεν έχουμε κατακτήσει ήδη την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό ο ένας του άλλου, αν δεν είμαστε ήδη έτοιμοι να πολεμήσουμε ο ένας για τον άλλο, να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο, η Κοινωνία δεν θα μας εμπιστευτεί ποτέ! Και καλά θα κάνει! Και πρωταγωνιστές δεν θα γίνουμε ποτέ! Όπως κι αν καταλήξουμε στο επόμενο συνέδριο…

‘’Είναι η σημαντικότερη νίκη μέχρι τον επόμενο αγώνα’’ είπε κάποτε ο μεγάλος Νίκος Γκάλης και με την λογική αυτή, σε αυτό εδώ το στάδιο, συνυπέγραψε με μερικούς άλλους, σπουδαίους, το έπος του 87. Άρα ίσως το σημαντικότερο συνέδριο να είναι το επόμενο. Πρέπει όμως να νικήσουμε σε αυτό! Αλλιώς θα δεν έχει καμία σημασία επόμενο!

Να φύγουμε λοιπόν σήμερα από εδώ κι εγώ να είμαι Ε.Δ.Ε.Μ, εσύ ΠΑ.ΣΟ.Κ, εσύ ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ, εσύ ΔΗΜ.ΑΡ κι εσύ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, αλλά να είμαστε όλοι μας ΔΗ.ΣΥ.! Ο Καθένας από εμάς ξεχωριστά ως μονάδα αλλά κι ο κάθε Φορέας, ας πάρει την δική του απόφαση χωρίς ‘’αν’’, ‘’αλλά’’ και ‘’εκτός’’!

Εγώ, Εμείς, είμαστε Ε.Δ.Ε.Μ. αλλά εμπιστευόμαστε και θα πολεμήσουμε για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εμπιστευόμαστε και θα πολεμήσουμε για το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.  Εμπιστευόμαστε και θα πολεμήσουμε για την ΔΗΜ.ΑΡ. Εμπιστευόμαστε και θα πολεμήσουμε για τις ΚΙΝΗΣΕΙΣ. Εμπιστευόμαστε και θα πολεμήσουμε για όποιον άλλο έρθει στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. Και θα το κάνουμε με όλες μας τις Δυνάμεις, χωρίς δεύτερες σκέψεις! 

Γιατί όλοι μας Μαζί, είμαστε η Δημοκρατική Συμπαράταξη! Γιατί μόνο Μαζί, θα πάμε ‘’Μπροστά για την Ελλάδα’’!

Νίκος Ιωσήφ είναι μέλος Κεντρικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Μ. (Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης) & Συντονιστής Διακομματικής Εκπροσώπησης της Δημοκρατική Συμπαράταξη

Προηγούμενα άρθρα

  1. Νίκος Ιωσήφ: Τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ αφορά το ερώτημα για το πόσο κοντά βρίσκονται στη ΔΗΣΥ
  2. Νίκος Ιωσήφ, κάτι σαν άρθρο …: Εσύ φταις που τους ψήφισες!
  3. Νίκος Ιωσήφ: Γνωρίζουμε Ποιος/Ποιοι είναι οι εχθροί μας;
  4. Νίκος Ιωσήφ: Εντέλει η Αδιαφορία, η Ξενοφοβία και ο Σκεπτικισμός, ήρθαν για να μείνουν;
  5. Νίκος Ιωσήφ: Μοιάζει να είναι πολύ αργά… αλλά ποτέ δεν είναι!
  6. Νικόλαος Ιωσήφ: Tην «παράγκα» της Άννας ή την «παράγκα» του Euro;
  7. Νικόλαος Ιωσήφ*: …θα γυρίσει ο τροχός!
  8. Νικόλαος Ιωσήφ*: Μετά-Brexit!
  9. Νίκος Ιωσήφ: Περί Ηθικής & Πολιτικής»
  10. Νικόλαος Χ. Ιωσήφ: Η Εθνική μας «ζωή εν τάφω»
Share.

Comments are closed.