Γιάννης Ραγκούσης: Ήρθε η ώρα για νέο ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς

0

Ο Γιάννης Ραγκούσης, μίλησε λίγο πριν το κλείσιμο του συνέδριου της ΔΗ.ΣΥ και ανέφερε ότι αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και να πάει στο συνέδριο και να μιλήσει, αφού άκουσε την εναρκτήρια ομιλία της Φώφης Γεννηματά και τις πολύ σημαντικές προτάσεις που ανακοίνωσε για τη συγκρότηση του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.
Από το βήμα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Γιάννης Ραγκούσης, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ιδρυτικό μέλος της Ώρας Αποφάσεων, τόνισε πως έχει έρθει η ώρα αποφάσεων για τη δημιουργία του νέου και ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς.
Χαρακτηριστικά είπε: «Πρέπει να αλλάξουμε γιατί κάναμε πολλά λάθη, οφείλουμε να αναμετρηθούμε με τον κρατισμό και τον κυβερνητισμό» προσέθεσε. «Συνεργασία δεν σημαίνει συγκυβέρνηση. Η επερχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι στρατηγική» είπε και  επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ηττηθεί και από τη ΝΔ αλλά και από την προοδευτική παράταξη που θα διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στις εκλογές.
Ασκώντας έντονη κριτική στη ΝΔ επισήμανε ότι «απαιτείται να αφαιρεθεί το μεταρρυθμιστικό μακιγιάζ της οπισθοδρομικής ΝΔ. Απαιτείται να μπει ένα τέλος στην ιδιοτελή ωραιοποίηση του Κ.Μητσοτάκη. Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι ο Μάκης Βορίδης και ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης. Τα πρωτοπαλίκαρα του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Και κατέληξε: «η εισήγησή μου στους ανθρώπους, τα μέλη και τους φίλους της «Ώρας Αποφάσεων» θα είναι θετική για τη συμμετοχή στις διαδικασίες ίδρυσης της νέας προοδευτικής παράταξης. Θα είναι θετική η εισήγησή μου να δώσουμε τη μάχη των απόψεων, μέσα από τη δημιουργία της νέας παράταξης.»

Share.

Comments are closed.