Κλάους Ρέγκλινγκ: Η «περήφανη» διαπραγμάτευση σας κόστισε 100 δις. ευρώ

0

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSΜ) από το συνέδριο του «Economist» αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της περιόδου της «περήφανης» διαπραγμάτευση του 2015 και είπε ότι η Ελλάδα πλήρωσε βαρύ λογαριασμό 100 δισ. ευρώ και εξακολουθεί να πληρώνει. Τόσο εκτιμάται ότι είναι το κόστος με το οποίο επιβαρύνθηκε η χώρα από τη διαπραγμάτευση των πρώτων έξι μηνών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ,
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής του ΕSΜ εστιάζει την κριτική του στην περίοδο αυτή και στις συνέπειες που είχε για την ελληνική οικονομία. Χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε συγκεκριμένα: «Γνωρίζω ότι η ελληνική Κεντρική Τράπεζα έχει δημοσιοποιήσει το νούμερο των 83 δισ. ευρώ ή κάτι παραπάνω, ξέρω ότι κάποιοι θεωρούν ότι το κόστος είναι ακόμη υψηλότερο, όταν μετράνε τις απώλειες εξαιτίας των εξελίξεων του πρώτου μισού του 2015. Μπορεί λοιπόν να είναι λίγο περισσότερο. Θεωρώ ότι τα 100 δισ. ευρώ είναι ένας στρογγυλός αριθμός ο οποίος είναι πιθανότατα σωστός».
Στις επιπτώσεις της συγκεκριμένης περιόδου αναφέρθηκε ο Κλάους Ρέγκλινγκ και κατά τη χθεσινή του ομιλία στο συνέδριο του «Economist» όπου επανέλαβε, επίσης, ότι η έξοδος στις αγορές είναι εφικτή στα τέλη του 2017 ή στις αρχές του 2018 υπό την προϋπόθεση ότι το πρόγραμμα θα συνεχίσει να εφαρμόζεται.
Με τα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα στο Κοινοβούλιο, η διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής ολοκληρώθηκε, τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως ο οικονομικός μετασχηματισμός έχει τελειώσει. «Πολλή δουλειά απομένει να γίνει στο διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος αλλά και μετά την έξοδο από αυτό. Η εστίαση όμως δεν θα είναι πλέον στις περικοπές στον προϋπολογισμό αλλά, αντίθετα, στην αύξηση της δυνητικής ανάπτυξης», επισήμανε.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner