Υπάρχουν υποψίες για σχέση των «8» της Γαλλίας με το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών του Μεσολογγίου;

0

Τη διασύνδεση των Ελλήνων που συνελήφθησαν στη Γαλλία για μεταφορά 1,5 τόνου κοκαΐνης, με παλαιότερη αστυνομική έρευνα για την εξάρθρωση κυκλώματος που προωθούσε παράτυπους μετανάστες στην Ιταλία, μέσω της αερολέσχης Μεσολογγίου, εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Γιάννη Σουλιώτη της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, για τον έναν από τους 11 Έλληνες που συνελήφθησαν την Τρίτη στη Νότιο Γαλλία εκφράζονται υπόνοιες για σχέση του με την πολύκροτη έρευνα που εκτυλίχθηκε σε Αττική και Μεσολόγγι, τον Μάρτιο του 2016.
Τότε, η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και η Διεύθυνση Διαχείρισης Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν πληροφοριών για από αέρος μεταφορές κοκαΐνης μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, είχαν συλλάβει έξι άτομα, τέσσερις Έλληνες και δύο Ιρακινούς, τη στιγμή που επιβίβαζαν σε αεροσκάφος με προορισμό –πιθανόν το Λέτσε– επτά παράτυπους μετανάστες. Όμως ενώ οι πληροφορίες και εκτιμήσεις των αστυνομικών οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι το κύκλωμα διακινούσε εκτός από μετανάστες και μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατά την επιχείρηση σύλληψης των μελών του δεν είχαν βρεθεί ναρκωτικά.

Προηγούμενο άρθρο
Δίωξη για διακίνηση μεταναστών στους συλληφθέντες του Μεσολογγίου σε βαθμό κακουργήματος

Share.

Comments are closed.