Δίωξη για διακίνηση μεταναστών στους συλληφθέντες του Μεσολογγίου σε βαθμό κακουργήματος

0

Στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για την υπόθεση διακίνηση μεταναστών  από το αεροδρόμιο της αερολέσχης Μεσολογγίου.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν πλέον οι εννέα κατηγορούμενοι, ανάμεσα του και ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το οικονομικό όφελος και μεταφορά ή διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Την υπόθεση της διακίνησης μεταναστών στην Ιταλία με μικρά αεροπλάνα ανέλαβε να ερευνήσει ανακριτής, ενώ παράλληλα εξακολουθούν να καταζητούνται τέσσερις εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, τρεις Ιταλοί κι ένας Έλληνας.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Χθες συνελήφθη ο πρόεδρος της Αερολέσχης Μεσολογγίου και πρώην δημάρχου της πόλης και 4 ακόμη ατόμων γιατί  καθώς μετέφεραν μετανάστες αεροπορικώς στην Ιταλία

Οι συλληφθέντες είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση. Τους έπαιρναν από Αθήνα και με αυτοκίνητο τους μετέφεραν στο Μεσολόγγι και από εκεί με αεροπλάνα έφευγαν για Ιταλία. Εκεί περίμεναν στην ταβέρνα του ενός από τους συλληφθέντες όπου τους άφηναν μέχρι να τους πάρει το αεροπλάνο.

Ο αρχηγός που συντόνιζε την επιχείρηση ήταν αλλοδαπός κουρδικής καταγωγής. Ο πρόεδρος της αερολέσχης και ο ξάδερφός του που είναι πιλότος, τους μετέφερε αεροπορικώς.

«Φέρνω 5 για «καφέ» και τα χαρτιά έτοιμα», έλεγε στο τηλέφωνο ο κουρδικής καταγωγής μέλλος των διακινητών της αερολέσχης Μεσολογγίου όταν μιλούσε στο τηλέφωνο με τους συνεργούς του.

Την τελευταία εβδομάδα με τα αεροπλάνα της αερολέσχης είχαν κάνει τρία ταξίδια στην Ιταλία καθώς όπως έλεγαν και μεταξύ τους οι δουλειές του μεγάλωσαν με τα κλειστά σύνορα.

«Τώρα που έκλεισαν και έμειναν στην Ειδομένη ο φίλος από τη Τουρκία λέει ότι έχει συνέχεια άτομα για εμάς». Έλεγε ένα από τα μέλη της σπείρας των δουλεμπόρων.

Τα κέρδη ήταν ασύλληπτα καθώς η δράση τους είχε ξεκινήσει πριν ένα χρόνο και από κάθε παράτυπο μετανάστη έπαιρναν από 4.500 έως 7.000 ευρώ.

Μάλιστα τους έδιναν ακόμα και πλαστά έγγραφα όπως ακριβώς έκαναν και στους 7 ιρακινούς που συνελήφθησαν επαυτόφωρο χθες και βρήκαν οι αρχές πάνω τους πλαστά δελτία ταυτότητας από τη Ρουμανία.

Το δρομολόγιο που ακολουθούσαν ήταν Μέγαρα ,όπου απογειωνόταν το αεροσκάφος, Άραξο, όπου κατέθεταν σχέδιο πτήσης για Ιταλία. Όμως πρώτα πήγαιναν στο Μεσολόγγι παραλάμβαναν τους παράτυπους μετανάστες και μετά το αεροσκάφος πήγαινε στο Λέτσε της Ιταλίας όπου και εκεί συνεργοί του κυκλώματος έκαναν τα στραβά μάτια.

Share.

Comments are closed.