112.000 οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για 20.000 θέσεις

0

Στις 112. 000 έφτασαν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών που διεκδικούν μία από τις 20.000 αναπληρωτών και ωρομισθίων που θα διατεθούν για το νέο σχολικό έτος.

Τον συνολικό αριθμό αιτήσεων αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου , κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Γιάννη Δελή, με θέμα: «Να ανοίξει τώρα ξανά το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για όσους δεν πρόλαβαν».

Στο αίτημα αυτό ο υπουργός Παιδείας ήταν κάθετα αρνητικός, λέγοντας χαρακτηριστικά:

  • Δεν μπορεί να ωφελήσαμε πάνω από εκατό χιλιάδες άνθρωπους, που πήγαν κι έκαναν και οι τετρακόσιοι τριάντα τρεις, που δεν έκαναν αίτηση, να είναι αυτοί που αδικήσαμε.
  • Λέγαμε από την αρχή του χρόνου ότι όλα θα γίνουν νωρίτερα, γιατί πρέπει να περάσουν από το ΑΣΕΠ για να μπορέσει να ελεγχθεί η νομιμότητα αυτών των αιτήσεων.
  • Δεν είναι δυνατόν να το ανοίξουμε αυτό το σύστημα διότι, όπως έχω πει και στους ενδιαφερομένους, εάν τυχόν γίνεται αυτό, μετά αργεί όλη η διαδικασία για να ανοίξουν τα σχολεία.

Στο ζήτημα του αποκλεισμού των επί πτυχίω φοιτητών των παιδαγωγικών τμημάτων από την υποβολή της αίτησής τους, αφού τον Απρίλη δεν είχαν προλάβει φυσικά να πάρουν πτυχίο, κάτι που δεν γινόταν τις προηγούμενες χρονιές, όπως αντίστοιχα και αυτούς που φοιτούν στην ΑΣΠΑΙΤΕ, ο υπουργός Παιδείας, απάντησε ως εξής:
«Καταλαβαίνετε ότι το θέμα που θίγετε με τους αποφοίτους των παιδαγωγικών σχολών πάλι είναι ένα θέμα, το οποίο θα οδηγήσει ουσιαστικά στο να μην ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Θα σας παρακαλούσα, λοιπόν, να μην ενταχθείτε και εσείς σε ένα κίνημα εντυπωσιασμού, όπου κάθε τι που φαίνεται λογικοφανές και συμπαθές θα πρέπει να το υιοθετούμε.
Στην προκειμένη περίπτωση, εάν γίνει αυτό, θα καθυστερήσουμε άλλους δύο μήνες, πράγμα που θα φέρει όλων των ειδών τα προβλήματα στο άνοιγμα των σχολείων. Κάποια στιγμή πρέπει να μπαίνει μία κανονικότητα στις διαδικασίες και να τηρηθούν
». 

Share.

Comments are closed.