Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ του νέου νόμου 4473/2017 για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων – Κατεβάστε το ΦΕΚ

0

Δημοσιεύθηκε χθες Δευτέρα 30 Μαΐου 2017, όπως σας είχαμε ενημερώσει, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νέος νόμος για τους Διευθυντές Σχολείων «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης».

Έτσι μετά  τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αρχίζει όλη η διαδικασία.

Σήμερα – αύριο θα εκδοθεί η εφαρμοστική εγκύκλιος που θα καθορίζει όλα τα βήματα: χρονοδιάγραμμα, διευκρινίσεις εκκρεμών ζητημάτων που δεν ορίζονται επακριβώς από το νόμο, διαδικασία διατύπωσης γνώμης συλλόγου διδασκόντων κ.α.

Επιπλέον οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης άμεσα θα πρέπει να ορίσουν τους Προέδρους των Συμβουλίων Επιλογής (εκ του νόμου δεν προεδρεύει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης όπως παλιά), προφανώς όμως θα οριστούν στη συντριπτική πλειονότητά τους οι νυν Διευθυντές Εκπαίδευσης. Αυτή η νομικίστικη βάπτιση γίνεται για να παρακαμφθεί η πιθανότητα να κριθούν παράνομες οι επιλογές, λόγω αντισυνταγματικής επιλογής των νυν διευθυντών.

Ένα άλλο στοιχεία που εκκρεμεί είναι η αντικατάσταση των διορισμένων μελών που είναι διευθυντές και συγκροτούν τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και τα οποία θα είναι υποψήφιοι για τη θέση του Διευθυντή, οπότε δεν μπορούν να μετέχουν των Συμβουλίων Επιλογής με φυσική συνέπεια να πρέπει να αντικατασταθούν από άλλους εκπαιδευτικούς.

Πατήστε εδώ για ανοίξτε το ΦΕΚ με το νέος νόμος για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων

 

Share.

Comments are closed.