Το κόμμα του Μακρόν είναι πρώτο και για τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές

0

Το κόμμα République En Marche του Εμανουέλ Μακρόν και το MoDem επικρατούν έναντι των αντιπάλων τους στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου και προηγούνται της συμμαχίας Les Républicains/UDI και του Εθνικού Μετώπου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Harris Interactive που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Το δίδυμο République En Marche/MoDem παίρνει 29% και καταγράφει άνοδο 3% σε σύγκριση την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Ακολουθούν οι Ρεπουμπλικάνοι και οι σύμμαχοί τους, η «Ένωση Δημοκρατών και Ανεξαρτήτων» που εξασφαλίζουν ποσοστό 20% , όσο και το Εθνικό Μέτωπο  της Λεπέν. Όμως και δύο βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται κατά 2%.

Η «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν-Λικ Μελανσόν συγκεντρώνει ποσοστό 14% αυξάνοντας κατά 1% τη δύναμή του. Ακολουθεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ο σύμμαχός του PRG με 7% μειωμένο κατά 1%.

Τέλος οι Οικολόγοι Πράσινοι (Europe Ecologie Les Verts) εξασφαλίζουν ποσοστό 3%, το κόμμα Debout la France 3% και το Κομμουνιστικό Κόμμα 2%, με τα ποσοστά τους να παραμένουν αμετάβλητα.

Η άκρα αριστερά (Lutte ouvrière ή NPA) στο 2% των ψήφων, αυξάνοντας τη δύναμή της κατά 1%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη διαδικτυακά το διάστημα 9ης Μαΐου- 11ης Μαΐου σε δείγμα 1.010 ατόμων εκ των οποίων 905 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται από 1,4 έως 3,1%.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Liberation με τίτλο «gislatives: En Marche! toujours en te devant le FN et LR selon un sondage» στα Γαλλικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.