«Βόμβες περιττωμάτων» το νέο όπλο των διαδηλωτών κατά του Μαδούρο

0

Οι δρόμοι του Καράκας μετατρέπονται καθημερινά επί πέντε εβδομάδες σε πεδία μάχης. Χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδηλώνουν κατά του Νικολάς Μαδούρο στην Βενεζουέλα που κλυδωνίζεται από την βαθιά κρίση.

Οι διαδηλωτές έχουν επιστρατεύσει όλα τα μέσα κατά των κυβερνητικών δυνάμεων.

Το νέο τους όπλο είναι οι «βόμβες περιττωμάτων» που εκτοξεύτηκαν στην μεγάλη αντικυβερνητική πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας.

οι «βόμβες αυτές που ονομάζονται «κοκτέιλ poo poo tov» είναι μικροσκοπικά πλαστικά δοχεία γεμάτα με περιττώματα ανθρώπων ή και ζώων και οι διαδηλωτές τα εκσφενδονίζουν με σφεντόνες κατά των αστυνομικών, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. 

Πριν από τις «βόμβες περιττωμάτων» οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν χρωμο-βόμβες, που εκτόξευαν στα παρμπρίζ των οχημάτων της αστυνομίας για να τους περιορίζουν την ορατότητα.

Toυλάχιστον 38 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες άλλοι τραυματιστεί από τις 30 Μαρτίου, όταν η αντιπολίτευση κάλεσε τον λαό να κατέβει στους δρόμους ζητώντας πρόωρες εκλογές.

Μαζί με τους διαδηλωτές βρίσκεται και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες.

«85 στρατιωτικοί και τα μέλη των οικογενειών τους μου ζήτησαν να γνωστοποιήσω στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι υπάρχει μια ομάδα πρόθυμη να υπεραπιστεί το Σύνταγμα» δήλωσε ο Καπρίλες.

Share.

Comments are closed.