Η FIBA ενέκρινε την μαντίλα σε όλους τους διεθνείς αγώνες μπάσκετ

0

Η Διεθνής Ομοσπονδία Μπάσκετ ανακοίνωσε πως από την 1η Οκτωβρίου του 2018 και έπειτα, θα επιτρέπεται στους παίκτες και τις παίκτριες να φορούν μαντίλα τύπου «χιτζάμπ» σε όλους τους αγώνες καλαθοσφαίρισης παγκοσμίως.

Η FIBA προέβη σε επίσημη ανακοίνωση της εν λόγω απόφασης, μέσω της ιστοσελίδας της όπου και είπε αναλυτικά:

«Ο νέος κανόνας έρχεται ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι παραδοσιακοί κώδικες ενδυμασίας ορισμένων χωρών, που ζητούν κάλυψη του κεφαλιού ή ακόμη και ολόκληρου του σώματος, ήταν ασυμβίβαστοι με τον προηγούμενο κανονισμό μας περί μαντίλων».

Το κάλυμμα κεφαλής πρέπει να είναι ή μαύρο ή λευκό, ή του ίδιου κυρίαρχου χρώματος με εκείνο της στολής της ομάδας. Επιπλέον, το κάλυμμα οφείλει να είναι το ίδιο χρώμα για όλους τους παίκτες της ομάδας που επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν.

Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η μαντίλα να κρύβει οποιοδήποτε μέρος του σώματος ή να είναι επικίνδυνη για τραυματισμό του παίκτη που φοράει το αξεσουάρ ή και των άλλων παικτών που βρίσκονται στο γήπεδο.

Ο κανονισμός αυτός είχε τεθεί σε ισχύ κατ’ εξαίρεση για κάποιες μουσουλμανικές χώρες από τον Σεπτέμβριο του 2014 αλλά τώρα εγκρίθηκε σε παγκόσμια κλίμακα.

Share.

Comments are closed.