Βραβείο «Δημήτρης Χορν»: Αυτοί είναι οι φετινοί υποψήφιοι

0

Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν», που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης ερμηνείας νέου άντρα ηθοποιού, κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση, τη Δευτέρα 8 Μαΐου, στις 20:00, στο θέατρο «Χορν» (Αμερικής 10) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το επαμειβόμενο βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Οι τέσσερις υποψήφιοι για το βραβείο, για τη σεζόν 2015-2016 (Φθινόπωρο 2015-Καλοκαίρι 2016), είναι οι ακόλουθοι:

  • Γιώργος Κατσής, για την ερμηνεία του στην παράσταση «Μητρόπολη/Χορός και ‘Αγγελος από το πανάρχαιο δράμα» σε σύλληψη-σκηνοθεσία Αργύρη Πανταζάρα (Φεστιβάλ Αθηνών/ Μικρή Επίδαυρος).
  • Κωνσταντίνος Μπιμπής, για την ερμηνεία του στο έργο «Το δέντρο του Οιδίποδα» της Ομάδας Ιδέα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (ΘΗΣΕΙΟΝ, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες).
  • Γιάννης Νιάρρος, για τον ρόλο του Ροδίωνα Ρωμάνοβιτς Ρασκόλνικωφ στο έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (Εθνικό Θέατρο/Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”).
  • Γιώργος Τριανταφυλλίδης, για την ερμηνεία του στο έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η αρρώστια της νιότης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου (Ακαδημία Πλάτωνος).

Στην εκδήλωση της απονομής, χαιρετισμό θα απευθύνει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου. Η Κατερίνα Γιουλάκη θα θυμηθεί στιγμές από τη φιλία της με τον Δημήτρη Χορν, αλλά και στιγμιότυπα από τη συνεργασία τους, ενώ η Νατάσα Μποφίλιου θα ερμηνεύσει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τραγούδια που έγιναν γνωστά με τη φωνή του Δημήτρη Χορν.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Σταμάτης Φασουλής. Στο θεσμό του Βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Τη συνολικότερη οργάνωση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας.

Share.

Comments are closed.