Με πρώτη φορά αριστερά… έχουμε και πρώτη φορά, μετά πο 4 χρόνια, πληθωρισμό

0

Αισθητή είναι η επίδραση της αύξησης των φόρων και η επιβολή νέων σε προϊόντα και υπηρεσίες, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”.

Οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα, σε σημείο που μετά από τέσσερα χρονιά αποπληθωρισμού, να εμφανιστεί πληθωρισμός σταθερά από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο.

Η επιβολή από 1-1-2017 του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον καφέ. Είχε ως αποτέλεσμα η τιμή του τον Μάρτιο του 2017 να εμφανίζεται υψηλότερη κατά 12,03% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Εξίσου υψηλή είναι και η επίδραση του ΕΦΚ στην μπίρα, με την τιμή του ποτού τον Μάρτιο του 2017 να εμφανίζεται υψηλότερη κατά 12,33% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.

Η κακοκαιρία των περασμένων μηνών είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση των τιμών σε νωπά φρούτα και λαχανικά (κατά 14.9% και 13.19% αντίστοιχα).

Σημαντικές είναι και οι ανατιμήσεις σε βασικά τρόφιμα, όπως το ελαιόλαδο (9.22%), τα δημητριακά για πρωινό (7.8%), οι πατάτες (7.13%), τα μη αλκοολούχα ποτά (4.29%), το κρέας αρνιού και κατσικιού (6.17%).

Τα παραπάνω αν συσχετιστούν και τη μεγάλη μείωση των εσόδων κάθε ελληνικής οικογένειας, τότε η είδηση αυτή γίνεται ακόμα πιο δραματική

Share.

Comments are closed.