Δεν φαίνεται να παίρνουμε το δάνειο 3 δισ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα

0

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιόνγκ Κιμ μάλλον έκοψε τη χαρά της κυβέρνησης σχετικά με την προοπτική να μας δοθεί δάνειο 3 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης.

Μιλώντας στο Λονδίνο, ο Κιμ χαρακτήρισε ως «πρόωρη» οποιαδήποτε εμπλοκή της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με το δάνειο για την Ελλάδα. Επέμεινε δε πως δεν έχει τεθεί υπόψη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας κάποια απόφαση για δανειοδότηση 3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, κάτι το οποίο θα προκαλούσε μια «πολύ ζωηρή συζήτηση ανάμεσα στα μέλη του».

Κατά τον Τζίμ Γιόνγκ Κιμ επίσημες συζητήσεις για ένα δάνειο προς την Αθήνα είναι απίθανο να λάβουν χώρα έως ότου η Ελλάδα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση των Ευρωπαίων πιστωτών της, ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία το καλοκαίρι.

«Ένα δάνειο της Παγκόσμιας Τράπεζας αποτελεί ένα διαφορετικό βήμα για εμάς» είπε ο Τζιμ Γιόνγκ Κιμ, συμπληρώνοντας πως αυτό θα απαιτούσε τη στήριξη των μελών του ΔΣ, τα οποία περιλαμβάνουν τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ καθώς και φτωχότερες χώρες, όπως η Ζιμπάμπουε.

Ο κ. Κιμ συμπλήρωσε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα θα συνεχίσει να εργάζεται μαζί με την Αθήνα σε μια ευρεία ποικιλία προγραμμάτων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph σε περίπτωση δανείου της Παγκόσμιας Τράπεζας προς την Ελλάδα, αυτό θα είναι χαμηλότερο από 1 δισ. ευρώ.

Share.

Comments are closed.