Από σήμερα Κλόκοβα- Αμφιλοχία σε 45 λεπτά

0

Παραδόθηκε σήμερα το μεσημέρι το τμήμα Κλόκοβα – Κεφαλόβρυσο της Ιονίας Οδού, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη. Πρόκειται για ένα τμήμα συνολικού μήκους 37 χλμ. που με τη σύνδεση του με τα 59 χλμ. που είναι ήδη σε κυκλοφορία, δημιουργούν ένα ενιαίο τμήμα στην Ιόνια Οδό, σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητόδρομου συνολικού μήκος 96 χλμ.

Το τμήμα που παραδόθηκε ξεκινά από το 11ο χλμ. της Ιόνιας Οδού και την είσοδο στη σήραγγα της Κλόκοβας, που πλέον θα ονομάζεται σήραγγα Κενταύρου Νέσσου και φτάνει έως το Κεφαλόβρυσο, όπου αρχίζει η παράκαμψη Αγρινίου. Σημειώνουμε ότι από το Κεφαλόβρυσο για το Αγρίνιο ακολουθουμε το παλαιό δίξτυο.

Το τμήμα που παραδόθηκε διαθέτει 1 Ανισόπεδο Κόμβο (Μεσολογγίου) και 1 Ημικόμβο (Ευηνοχωρίου).

Πλέον με αυτά τα 97 χιλιόμετρα σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού από την περιοχή της Κλόκοβας έως την Αμφιλοχία δε θα ξεπερνά τα 45 λεπτά αντί της 1 ώρας και 15 λεπτών από το υπάρχον δίκτυο της υφιστάμενης Εθνικής Οδού.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι η διάνοιξη της σήραγγας Κενταύρου Νέσσου, πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, εντός μόλις 13 μηνών, ενώ το δεύτερο ρεκόρ ήρθε με την παράδοση σε κυκλοφορία μέσα σε μόλις 24 μήνες! Για να συμβεί αυτό, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού εργάζονταν αδιάλειπτα σε 3 βάρδιες, σε 24ωρη βάση.

Share.

Comments are closed.