Άγνωστα ακόμα τα κίνητρα της επίθεσης εναντίον του λεωφορείου της Ντόρτμουντ

0

Η γερμανική αστυνομία επισήμανε αργά χθες το βράδυ ότι ακόμη δεν γνωρίζει ποιος ευθύνεται για την επίθεση με τη χρήση εκρηκτικών, την οποία χαρακτήρισε σοβαρή, με στόχο το λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας από τους παίκτες της.

«Αυτή τη στιγμή, δεν είναι ακόμη σαφές ποιο είναι το αληθινό υπόβαθρο αυτής της ενέργειας», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Ντόρτμουντ, ο Γκρέγκορ Λάνγκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Λάνγκε διευκρίνισε ότι η αστυνομία «ξεκινάει από την υπόθεση» ότι η επίθεση είχε στόχο το λεωφορείο της ομάδας, που μόλις είχε ξεκινήσει για το στάδιο όπου θα διεξαγόταν ο χθεσινοβραδινός αγώνας του Champions League.

«Ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής ενέργειας δεν είναι καινούργιος, σημερινός», σημείωσε ο Γκρέγκορ Λάνγκε. «Προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο εδώ και καιρό. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια. Ακόμη η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Διεξάγουμε έρευνα με υψηλό επαγγελματισμό

Εισαγγελική λειτουργός ανέφερε πως βρέθηκε μια επιστολή κοντά στο σημείο της έκρηξης, πρόσθεσε όμως ότι δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν η επιστολή αυτή είναι αυθεντική και ότι ακόμη οι αρχές βρίσκονται «στη διαδικασία της επαλήθευσης». Η ίδια απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες όσον αφορά το περιεχόμενο της επιστολής.

Υπό κράτηση ισλαμιστής ύποπτος για την επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ

Δύο εξτρεμιστές ισλαμιστές βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών για την χθεσινοβραδινή επίθεση κατά του λεωφορείου της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ ο ένας βρίσκεται υπό κράτηση, όπως γνωστοποίησε νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης η γερμανική εισαγγελία.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, μετά από ελέγχους στα σπίτια των δύο υπόπτων, αποφασίστηκε ο ένας εξ αυτών να τεθεί υπό κράτηση.

Οι βόμβες, κατά τους εισαγγελείς, περιείχαν αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα.

Share.

Comments are closed.