Έκρηξη στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ αναβάλλεται για αύριο ο αγώνας

0

Η έκρηξη τριών «εκρηκτικών μηχανισμών» στο λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ προκάλεσε τον τραυματισμό του αμυντικού παίκτη της γερμανικής ομάδας Marc Bartra, λίγο πριν την έναρξη του προημιτελικού αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Μονακό, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 21:45 της Τρίτης. 

Η διοίκηση της γερμανικής ομάδας ανακοίνωσε ότι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

«Το λεωφορείο ξεκίνησε» από το ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα στην δυτική πόλη της Γερμανίας για να φτάσει στο γήπεδο διανύοντας μια απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων, όταν «τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Γκούναρ Βόρτμαν.

Όπως σημείωσε, τα παράθυρα του λεωφορείου έσπασαν από την έκρηξη και κάποιος μέσα στο όχημα τραυματίστηκε, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε ότι λίγο μετά την αναχώρηση του λεωφορείου από το ξενοδοχείο με προορισμό το γήπεδο σημειώθηκε το “περιστατικό” από το οποίο το λεωφορείο της ομάδας υπέστη ζημιές σε δύο σημεία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως τα αρχικά ευρήματα των ερευνών δείχνουν ότι οι εκρήξεις κοντά στο λεωφορείο που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ προκλήθηκαν «από ισχυρές εκρηκτικές ύλες».

«Έπειτα από την προκαταρκτική έρευνα, εκτιμούμε ότι αυτή ήταν μια επίθεση με ισχυρές εκρηκτικές ύλες», τόνισε η αστυνομία της Ντόρτμουντ με ανάρτηση της στο Twitter.

Παράλληλα, όπως τόνισαν πηγές ασφαλείας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, οι γερμανικές αρχές δεν έχουν μέχρι αυτού του σημείου των ερευνών αποδείξεις ότι η έκρηξη είχε «τρομοκρατική» προέλευση.

Δεν υπάρχουν «κανένα στοιχείο» που δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο γερμανικός οργανισμός με βάση αυτές τις πηγές.

Share.

Comments are closed.