Μυστικές επιχειρήσεις της τουρκικής ΜΙΤ στην Ελλάδα, καταγγέλλει τούρκος δημοσιογράφος

0

Η καταγγελία του γνωστού τούρκου δημοσιογράφου και πρώην διευθυντή της αγγλόφωνης έκδοσης της εφημερίδας Zaman εγείρει σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας της χώρας μας, μια και κάνει λόγο για αυξημένη δράση ανδρών των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ) στην Ελλάδα.

Με tweet στον προσωπικό λογαριασμό του ο Αμπντουλαχ Μποζκουρτ, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο εξωτερικό εξόριστος στο εξωτερικό καθότι διώκεται εδώ και καιρό από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γιατί φέρεται να είχε σχέση με τον Φετουλάχ Γκιουλέν και το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκίας στις 15 Ιουλίου 2016, αναφέρει τα εξής: «Οι πηγές μου μου αναφέρουν πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εντείνει τις παράνομες επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον αριθμό των πρακτόρων τους.  Ετοιμάζεται κάτι;».

ο tweet του Αμπντουλαχ Μποζκουρτ για τη δράση των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ) στην Ελλάδα

Να σημειωθεί ότι ο τούρκος δημοσιογράφος είχε πολύ καλές πηγές στην τουρκική αστυνομία και στο δικαστικό σώμα και επομένως η δημόσια αυτή καταγγελία προκαλεί αίσθηση καθώς είναι γνωστό ότι η Τουρκία μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος του Ιουλίου και την διαφυγή στην Ελλάδα των 8 αξιωματικών έχει ξεκινήσει πραγματική επιχείρηση ώστε να αποτρέψει την διαφυγή και άλλων αξιωματικών (κάτι που δεν φαίνεται να έχει επιτύχει), ενώ στην Θράκη έχει ξεκινήσει επιχείρηση στοχοποίησης Ελλήνων μουσουλμάνων που δεν είναι «συνεργάσιμοι» με το Τουρκικό Προξενείο.

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα μάλιστα υπήρξαν και καταγγελίες για την «εξαφάνιση» τούρκου πολίτη ο οποίος είχε περάσει στο ελληνικό έδαφος και για τον οποίο οι τουρκικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Οι καλυμμένες επιχειρήσεις της ΜΙΤ σε ξένο έδαφος δεν αποτελούν πάντως σπάνιο φαινόμενο.

Τονoν Οκτώβριο υπήρξαν καταγγελίες ότι τούρκοι πολίτες που συνδέονται με την οργανωτής του Fethullah Gülen απήχθησαν από τζαμί στην Μαλαισία, από άνδρες της ΜΙΤ, ενώ πριν μερικές εβδομάδες είχαν υπάρξει δημοσιεύματα οτι οι τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες σχεδίαζαν την απαγωγή του ίδιου του Fethullah Gülen που ζει στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και μεταφορά του στην Τουρκία.

Αν οι πληροφορίες του Μποζκούρτ αποδειχθούν αληθινές η χώρα θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, καθότι ενόψει δημοψηφίσματος στην Τουρκία οι οδηγίες που μπορεί να έχουν λάβει οι πράκτορες των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών μπορεί να είναι απρόβλεπτες και να έχουν συνέπειες μεγαλύτερης εμβέλειας σε σχέση με το εσωτερικό της χώρας. 

 

Share.

Comments are closed.