Forbes: Τρεις Έλληνες στην ίδια λίστα με τον Μπιλ Γκέιτς

0

Τρία ονόματα ελληνικής καταγωγής, αυτά του Φιλίππου Νιάρχου, του Αριστοτέλη Μυστακίδη και του Σπύρου Λάτση, με συνολική περιουσία 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεχωρίζουν ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, σύμφωνα με την κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού Forbes.

  • Πλουσιότερος Έλληνας, (814η θέση), είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, με περιουσία περί τα 2,5 δισεκατομμύρια δολλάρια. Σύμφωνα με το περιοδικό, ο κ. Νιάρχος είναι από τους πλουσιότερους εφοπλιστές του κόσμου, αλλά και κάτοχος μια πολύ σπουδαίας συλλογής έργων τέχνης (Βαν Γκογκ, Πικάσο, Γουόρχολ κά).
  • Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας (973η θέση) είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κ. Μυστακίδης, με ελληνική και βρετανική υπηκοότητα είναι διευθυντής και μέτοχος (3%) της εταιρείας μεταλλευμάτων Glencore.
  • Στην 1098η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη βρίσκεται επίσης το όνομα του εφοπλιστή Σπύρου Λάτση, που διαθέτει, εκτός από 12 μεγάλα πετρελαιοφόρα και πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, καθώς και επενδύσεις στην ελβετική τράπεζα ‘EFG International’, στον ενεργειακό όμιλο ‘Ελληνικά Πετρέλαια’ και στην εταιρεία ανάπτυξης, επένδυσης και διαχείρισης ακινήτων ‘Lamda Development’.

Οι πρώτες θέσεις ανήκουν στους:

Όσον αφορά την πρώτη θέση της λίστας, αμετακίνητος παραμένει ο συνιδρυτής της Microsoft, ο Μπιλ Γκέιτς, καθώς η περιουσία του έχει φτάσει πλέον τα 79,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Γκέιτς κέρδισε από πέρσι άλλα 3,2 δισ. δολάρια, ενώ ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ, ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, κατατάσσεται δεύτερος, με περιουσία 77,1 δισεκατομμυρίων. Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Αμερικανός επιχειρηματίας Γουόρεν Μπάφετ, με συνολική περιουσία 72,7 δισ. Δολαρίων, ενώ τέταρτος πιο πλούσιος άνδρας είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Zara Αμάνθιο Ορτέγα.

Πέμπτος παραμένει, όπως και πέρσι, ο Λάρι Έλισον, ο ιδρυτής της εταιρείας Oracle, με 54,3 δισ. δολάρια, ενώ η πρώτη γυναίκα στον κατάλογο είναι η Γαλλίδα Λιλιάν Μπετανκούρ, η κληρονόμος της εταιρείας καλλυντικών L’Oreal, που βρίσκεται στη 10η θέση με 40,1 δισ. δολάρια.

Μέσα στην πρώτη 20άδα και συγκεκριμένα στη 16η θέση, βρίσκεται με 33,4 δισ. δολάρια ο ιδρυτής του Facebook, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, πατώντας ΕΔΩ

 

Share.

Comments are closed.