Εκλογές στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στις 19 Μαρτίου νέο ΔΣ

0

Εκλογές σε μια από αρχαιότερες και μεγαλύτερες  επιστημονικές Ενώσεις της χώρας, την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ΙΕΜΕ),  γίνονται αύριο Κυριακή 19 του μήνα.

Όλοι οι μαθηματικοί μέλη της ΕΜΕ θα κληθούν να αναδείξουν το νέο Δ.Σ. της εταιρείας, στις εκλογές διενεργούνται ένα χρόνο πριν τα 100τοστά γενέθλια της Εταιρίας. Το νέο Δ.Σ. μάλιστα, θα επωμισθεί την ευθύνη της διοργάνωσης των εορταστικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα σε συνδυασμό με την ανακήρυξη από τη πολιτεία του 2018 ως «έτους μαθηματικών».

Αποτελεί δε, κοινή παραδοχή ότι η ΕΜΕ απολαμβάνει υψηλού κύρους στην κοινωνία και στην εκπαιδευτική κοινότητα, με τις παρεμβάσεις της στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων ετησίως και το σχολιασμό των θεμάτων, αλλά και τις μαθηματικές Ολυμπιάδες, τους πανελλαδικούς διαγωνισμούς, την έκδοση επιστημονικών περιοδικών για παιδιά και την στήριξη των μαθητών σε όλα τα επίπεδα.

Όπως και τα άλλα χρόνια έτσι και φέτος το απόλυτο «φαβορί» είναι  η παράταξη της «Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών» (ΔΠΜ) που επί 40 έτη είχε την ευθύνη, είτε μόνη της είτε με συνεργασίες, των πεπραγμένων της ΕΜΕ.

Σε αυτές τις εκλογές συμμετέχουν εκτός της ΔΠΜ και άλλες 3 παρατάξεις. Οι δύο από αυτές, Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ και Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μαθηματικών, με μακρόχρονη παρουσία στα δρώμενα της ΕΜΕ και μια τρίτη Μαθηματική Άνοιξη.

Share.

Comments are closed.