Spiegel για μαντίλα: Θα ήταν ωραίο αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενθάρρυνε τη διαφορετικότητα

0

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) αποφάσισε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να απαγορεύουν βάσει εσωτερικού κανονισμού τη μαντίλα σε μουσουλμάνες εργαζόμενες, όπως γράφουμε στο χθεσινό μας άρθρο με τίτλο «Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Ο εργοδότης μπορεί να απαγορεύσει τη μαντίλα»

Την απόφαση αυτή επικρίνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο σε άρθρο της Heike Klovert  μεταξύ των άλλων αναφέρει: «Γυναίκες που φοράνε μαντίλα προκαλούν φόβο σε πολλούς ανθρώπους ότι η χώρα μας απειλείται από “ισλαμοποίηση”, ότι θα χαθούν οι “γερμανικές” αξίες μας, ότι απειλούνται μάλιστα από τρομοκρατικές επιθέσεις. Χωρίς να θέλουμε να απαξιώσουμε τον φόβο τον τρομοκρατικών χτυπημάτων, οι γυναίκες που στην καθημερινότητά τους φοράνε μαντίλα δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά. Αντίθετα θα συνέβαλε στη συμβίωση, εάν υπήρχαν περισσότερα θετικά παραδείγματα. Αυτό σημαίνει ότι εάν οι πελάτες έρχονταν σε επαφή με γυναίκες που δούλευαν σε ταμεία τραπεζών, στη ρεσεψιόν ξενοδοχείων ή σε καταστήματα υποδημάτων, με γυναίκες που φορούσαν μαντίλα θα μπορούσαν να σχηματίσουν ιδίαν άποψη γιατί οι γυναίκες αυτές για διαφορετικούς λόγους φοράνε στην πραγματικότητα ένα αθώο κομμάτι ύφασμα στο κεφάλι τους. Θα ήταν ωραίο, εάν το ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο ενθάρρυνε τους εργοδότες να στηρίζουν τη διαφορετικότητα που εδώ και καιρό είναι καθημερινότητα στην κοινωνία μας».

Διαβάστε ντο πλήρες άρθρο της δημοσιογράφου Heike Klovert του γερμανικού περιοδικού Spiegel με τίτλο «Kopfbedeckung am ArbeitsplatzMehr Mut zum Tuch» στα γερμανικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.