H Ολλανδία δεν επέτρεψε την προσγείωση του αεροπλάνου του Τσαβούσογλου στο Ρότερνταμ

0

Οι ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν την προσγείωση στην Ολλανδία της πτήσης του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Οι αρχές του Ρότερνταμ απαγόρευσαν την ομιλία του Τσαβούσογλου σε συγκέντρωση στην πόλη υπέρ της εκστρατείας του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την επέκταση των εξουσιών του που θα τεθεί σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο..

Η αντίδραση Ερντογάν

Όπως ήταν φυσικό, ο Ερντογάν έστρεψε τα βέλη του προς τους Ολλανδούς αποκαλώντας τους, ναζί γιατί η κυβέρνηση της Ολλανδίας αφαίρεσε από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών την άδεια να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ για να παραστεί σε συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Η απάντηση της Ολλανδίας

«Νομίζω ότι αυτά είναι τρελά σχόλια. Καταλαβαίνω ότι είναι θυμωμένοι αλλά αυτό ξεπερνάει τα όρια. Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία σε καλό επίπεδο, έχουμε ισχυρούς δεσμούς εδώ και εκατό χρόνια. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να έχουμε επίσημες σχέσεις με την Τουρκία και έχω ισχυρό κίνητρο αλλά η σημερινή ημέρα δεν ήταν καλή ημέρα για τις ολλανδοτουρκικές σχέσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

Share.

Comments are closed.