Η φτώχεια της Ελλάδας γίνεται… θέμα σε κρατικά ΜΜΕ της Βενεζουέλας!

0

Θέμα στα μέσα ενημέρωσης της Βενεζουέλας έγινε η χώρα μας, για τις ακραίες συνθήκες φτώχειας και τις στερήσεις τις οποίες υφίστανται οι Έλληνες πολίτες, εξαιτίας των μέτρων που επέβαλαν οι «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις».

Ποιος το λέει αυτό; Μα, η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας – της χώρας με πληθωρισμό 800% και ύφεση 18% το 2016!!!

Την αποκάλυψη έκανε ο αρθρογράφος Tim Worstall του αμερικανικού περιοδικού Forbes, ο οποίος συγχαίρει την Ελλάδα που χρησιμοποιείται από τους Μπολιβαριανούς σοσιαλιστές ως παράδειγμα για το πως ο καπιταλισμός τους οδηγεί στη φτωχοποίηση.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας έδειξε τη συμπόνια της στο ελληνικό δράμα, παρουσιάζοντας την περασμένη Δευτέρα ένα μίνι αφιέρωμα με τις τραγικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα με τίτλο «Η τραγωδία της ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα».

Παρ’ ότι η Βενεζουέλα διανύει τη χειρότερη οικονομική και πολιτική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, στέκεται, ωστόσο, στα προβλήματα της Ελλάδας και παρουσιάζει εικόνες από συσσίτια και ουρές για το κοινωνικό επίδομα, με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters.

«Το teleSUR ρίχνει μια ματιά στο ανθρώπινο πρόσωπο της ελληνικής φτώχειας, που είναι αποτέλεσμα των ληστρικών πολιτικών δανεισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των δανειστών της Ε.Ε.», αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι στην αγγλική του έκδοση.

«Ενώ η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, καμία δεν έχει υποχρεωθεί να λάβει τόσα πολλά δάνεια όσα η Ελλάδα, της οποίας οι συμφωνίες “διάσωσης” με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έγιναν υπό την προϋπόθεση να εφαρμοστούν από την κυβέρνηση μέτρα λιτότητας και απορρύθμισης – δίνοντας τη δυνατότητα στη χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία, ωστόσο μετέτρεψαν την ελληνική κρίση σε οικονομική συρρίκνωση και τελικά σε βαθιά ύφεση», αναφέρει το teleSUR.

 «Τώρα, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ να πληρώσει 7 δισ. ευρώ τον Ιούλιο ή να αθετήσει την πληρωμή του χρέους, το οποίο παραμένει στο ιλιγγιώδες επίπεδο των 330 δισ. ευρώ», προσθέτει το teleSUR.

Σημειώνεται ότι στη Βενεζουέλα των τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου και της αυτόνομης πορείας, χωρίς την παρεμβολή ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ο ελάχιστος μισθός διαμορφώνεται στα 12 δολάρια το μήνα – και μάλιστα μετά πολλαπλές αυξήσεις που είχαν στόχο να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός. Οι τιμές καταναλωτή «έτρεξαν» με ρυθμό 800% το 2016 που είναι το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία, ενώ το ΑΕΠ της χώρας κατέρρευσε εμφανίζοντας συρρίκνωση 18,6%.

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι σύντροφοι της Βενεζουέλας, που μας καταλαβαίνουν… 

Πού φτάσαμε ρεεεεεε!!! Θα πιάσουμε κάποτε πάτο… τουλάχιστον στην ξεφτίλα;

Επειδή μπορεί να μας πείτε για άλλη μια φορά ότι δουλεύουμε τη «μονταζιέρα»:

Διαβάστε του πλήρες άρθρο του Tim Worstall του αμερικανικού περιοδικού Forbes με τίτλο «Congratulations To Greece – Venezuela Is Now Reporting On Greek Poverty And Economic Depression» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Επίσης διαβάστε του πλήρες άρθρο του τηλεπτικού σταθμούτης Βενεζουέλας teleSUR και δείτε το φωτογραφικό υλικό του με τίτλο «The Growing Tragedy of Extreme Poverty in Greece» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Τέλος δείτε το βίντεο του teleSUR που αναφέρεται στην Ελλάδα

Share.

Comments are closed.