Der Spiegel: Συμμετοχή ΔΝΤ με 5 δισ. στο ελληνικό πρόγραμμα

0

Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο για την Ελλάδα με ποσό ύψους ως και πέντε δισ. ευρώ, όπως αναφέρει στο τελευταίο του τεύχος το περιοδικό Der Spiegel, το οποίο κυκλοφορεί αύριο.

Αρχικά, το καλοκαίρι του 2015, όταν συναποφασίστηκε το τρίτο πακέτο, έγινε λόγος για 16 δισ. ευρώ. Την περασμένη εβδομάδα και μετά από παρατεταμένη διένεξη με τους Ευρωπαίους φαίνεται ότι υπήρξε συμφωνία του ΔΝΤ να συμμετάσχει ενεργά στο πρόγραμμα με αντάλλαγμα την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 3,5%.

Οι πιστωτές ελπίζουν ότι θα υπάρξει ταχεία επίτευξη συμφωνίας και αποδοχή των όρων από την Αθήνα με δεδομένο ότι οι εκλογές σε Ολλανδία και Γαλλία θα μπορούσαν, ανάλογα με το αποτέλεσμα, να δυσχεράνουν την συνέχιση του προγράμματος, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό.

Δεν σχολιάζουμε υποθετικά σενάρια απαντά το ΔΝΤ

«Δεν θα σχολιάσουμε υποθετικά σενάρια», απαντά εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ερωτηθείς σχετικά δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, το οποίο επικαλούμενο πηγές των δανειστών, γράφει ότι το Ταμείο αναμένεται να συμμετάσχει με ποσό έως πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ στο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.

«Οι θέσεις του Ταμείου είναι ευρέως γνωστές και δεν έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες», τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel με τίτλο «IWF knausert bei der Griechenlandrettung» στα γερμανικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.