Νέα «φωτιά» στο Λευκό Οίκο έβαλαν οι New York Times

0

Αποκαλύψεις – φωτιά που τσουρουφλίζουν το Λευκό Οίκο, έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικάνικη εφημερίδα New York Times (Τάιμς της Νέας Υόρκης).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν στα χέρια τους αρχεία τηλεφωνικών υποκλοπών, που δείχνουν ότι στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και συνεργάτες του, είχαν συστηματικές επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών κατά τη χρονιά πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Το όνομα του Πολ Μάναφορτ, που ήταν πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ συμπεριλαμβάνεται στα ονόματα των συνεργατών του Τραμπ που είχαν επικοινωνίες με τη Ρωσία.

Οι νέες αποκαλύψεις έρχονται λίγες ώρες μετά την παραίτηση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας, Μάικλ Φλιν, λόγω των επαφών που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον

Καταλυτικό ρόλο στην παραίτηση Φλιν φαίνεται να διαδραμάτισε το γεγονός ότι παραπληροφόρησε τον αντιπρόεδρο της χώρας, Μάικ Πενς, τον οποίο είχε διαβεβαιώσει κατ’ ιδίαν ότι δεν συζήτησε το θέμα κυρώσεων με τον Ρώσο πρεσβευτή.

«Το θεμελιώδες ερώτημα για εμάς έχει να κάνει με το ποια είναι η ανάμειξή μας σε αυτό και ποιος πρέπει να το ερευνήσει. Οι επιτροπές πληροφοριών ελέγχουν ήδη την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ.

«Είχε δοθεί διαταγή ή άδεια στον στρατηγό Φλιν να κάνει αυτό που έκανε. Ποιο ήταν το εύρος των συζητήσεών του και των επαφών του με τη Ρωσία; Γιατί αντέδρασαν μόλις όλοι κατάλαβαν ότι επιχειρούν να παραπλανήσουν τα μίντια;» δήλωσε ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας στη Γερουσία, Τσαρλς Σούμερ

Από τη ρωσική πλευρά, στις επικοινωνίες αυτές φαίνεται να συμμετείχαν μέλη της ρωσικής κυβέρνησης εκτός των υπηρεσιών πληροφοριών.

Σχόλιο admin: Στη «μάνα του καπιταλισμού», όπως έλεγε και ο φίλος μου ο Τάσος, όταν αναφερόταν στις ΗΠΑ, η ερευνητική δημοσιογραφία συνεχίζει να υπάρχει και να δρα. Στην χώρα μας κάποιοι έχουν αλλεργία σε κάθε άποψη που είναι αντίθετη προς την κυρίαρχη άποψη της «πρώτης φοράς αριστεράς». Δυστυχώς…

Διαβάστε το πλήρες άρθρο των δημοσιογράφων Micael S. Schmidt, Mark Mazzetti και Matt Apuzzo της αμερικανικής εφημερίδας New York Times με τίτλο « Trump Campaign Aides Had Repeated Contacts With Russian Intelligence» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner