Με αλλαγές φέτος οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

0

Με αρκετές αλλαγές θα γίνουν φέτος οι μεταθέσεις δασκάλων και καθηγητών. Χαρακτηριστικό είναι ότι η σχετική εγκύκλιος, που πρόκειται να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα, προβλέπει την ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών αιτήσεων, με καταληκτική προθεσμία την 28η Φεβρουαρίου. Τούτο θα συμβεί δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν δάσκαλοι και καθηγητές να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μετάθεσης από το σπίτι τους, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, αφού μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Στόχος του υπουργείου είναι να γίνουν οι μεταθέσεις νωρίτερα από πέρυσι (σ.σ.: έγιναν τον Ιούλιο) και σε κάθε περίπτωση πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά.

Μάλιστα, όπως εκτιμούν οι ίδιοι, η έγκαιρη ανακοίνωση των μεταθέσεων είναι εφικτή – κάτι στο οποίο θα βοηθήσει και η ηλεκτρονική κατάθεση των αιτήσεων.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων καθώς και η ενιαία μοριοδότηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εκείνο που θα βοηθήσει πολύ στην παραπάνω διαδικασία είναι η επικαιροποίηση των φακέλων των εκπαιδευτικών η οποία έχει ήδη γίνει μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων.

Πάντως εκείνο που ζητούσαν και εξακολουθούν να ζητούν οι εκπαιδευτικοί είναι ότι το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να θεσμοθετήσει αυστηρά χρονοδιαγράμματα για όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών, έτσι ώστε την 1η του Σεπτέμβρη να βρίσκονται οι καθηγητές και οι δάσκαλοι στις θέσεις τους.

Πάγιο αίτημα είναι όλες οι μεταθέσεις, αποσπάσεις και διορισμοί να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου, και πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους να έχουν προσληφθεί αναπληρωτές σε ενδεχόμενα λειτουργικά κενά.

Επικαιροποίηση καταλόγου σοβαρώνασθενειών
Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί πολλούς εκπαιδευτικούς είναι ότι ακόμη δεν έχει γίνει και επικαιροποίηση του καταλόγου των ασθενειών που με βάση τον οποίο διενεργούνται οι κατ’ εξαίρεση μεταθέσεις, άρθρο 13 του ΠΔ 50/96 και παρά το γεγονός ότι έχει διαβιβασθεί εδώ και αρκετό διάστημα η αναμενόμενη απόφαση επικαιροποίησης  από το ΚΕ.Σ.Υ. του υπουργείου Υγείας.

Ο κατάλογος αυτός παραμένει ίδιος εδώ και 21 χρόνια με αποτέλεσμα νέες σοβαρές ασθένειες να μην περιλαμβάνονται σε αυτόν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείονται από την ένταξη στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης εκπαιδευτικοί με σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Share.

Comments are closed.